Ristiäiset, apua?

Tiia

Auttakaa ja kertokaa ihmiselle jolla on ekaa kertaa ristiäiset edessä! Mitä siellä tapahtuu, mitä laitan päälle (riittääkö esim kauluspaita ja siistit farkut vai pitääkö olla joku mekko tms? Mitens miehet?) Kuuluuko antaa joku lahja? En ole aikaisemmin ollut ristiäisissä joten auttakaa tyhmää... kiitos! :)

Kommentit (8)

Vierailija

Oletko kummi? Jos olet, niin silloin ainakin lahja.
Farkut ja paita on aika arkinen, mekko tai hame sopivampi. Mies voi laittaa puvun tai suorat housut ja kauluspaidan.

Tilaisuudessa pappi kastaa lapsen, lauletaan pari virttä, luetaan Raamattua. Lopuksi on tapana kahvitella.

Vierailija

Ei farkkuja. Kyseessä on juhla, jonne pukeudutaan kuten juhlaan. Lahja on suotava. Ei tarvi olla mikään kallis. Kummit ostaa yleensä arvokkaampaa kummilahjaa esim. lusikka, valokuvakehys. Muut vieraat voi ostaa jonkun vaatteen, vauvalelun ym. kortti on kiva muisto.

Vierailija

Riippuu ihan, onko kyseessä isot vai pienet ristiäiset. Toiset tykkää juhlia nekin suureellisesti.

Meillä on molemmat lapset kastettu kotona vain lähimpien läsnäollessa.

Pukeutumiselle ei mitään koodia taida olla, mutta älä nyt farkkuihin pukeudu. Siistiä ja puhdasta. Hiukset kampaukselle, ei mitään auki sojottavaa reuhkaa.

Ristiäisistä saa kukin tehdä näköisensä. Yleensä pappi puhuu joutavia ja veisataan parit virret.Lapsi kastetaan ja esim kummi tai isosisarus kuivaa lapsen pään.

Tilaisuus on aikanopeasti ohi :).

Vierailija

Kiitos ihan miljoonasti vastauksista! Täytyy mennä metsästään mekkoa siis, kannatti kysyä :)

En ole kummi eikä miehenikään. Mitä tulee lahjaan niin taidan ostaa jotakin, vinkkejä otetaan vastaan! Lastenvaatteista en ymmärrä mitään mutta tuleeko jollekkin mieleen jokin muu mieleinen lahja? Kiiitos vielä! :)

Vierailija

Lahjakortti vauvanvaatteita myyvään liikkeeseen, body-potkupukusetti vähintään kokoa 70 cm (ne 50-60 cm kokoiset ovat joko jääneet pieniksi tai jäävät lähiaikoina pieniksi), vauvalelu.. Onhan noita lahjavaihtoehtoja vaikka kuinka ja paljon.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Kiitos ihan miljoonasti vastauksista! Täytyy mennä metsästään mekkoa siis, kannatti kysyä :)

En ole kummi eikä miehenikään. Mitä tulee lahjaan niin taidan ostaa jotakin, vinkkejä otetaan vastaan! Lastenvaatteista en ymmärrä mitään mutta tuleeko jollekkin mieleen jokin muu mieleinen lahja? Kiiitos vielä! :)

Ei sun nyt mitään mekkoa tarvitse mennä metsästämään, kunhan on siististi pukeutunut. Farkkuja en laittaisi, mutta jotkut siistit, suorat housut, jakku tai juhlavampi pusero ym. Miten menisit vähän "parempiin synttäreihin", joku vanhemman sukulaisen tms. 

Ennen vanhaan vain kummit toivat lahjoja,mutta tapakulttuuri on muuttunut siihen suuntaan, että muutkin tuovat. Et kuitenkaan tee mitään varsinaista etikettivirhettä vaikket mitään toisi miehinesi. 

Suosittelisn kuitenkin jotain pientä! Pikku villasukat vaikka!

Vierailija

Kyseessä on päivällä tai iltapäivällä järjestettävä juhla, joten pukeudu sen mukaan. Vaikka et ole ollut ristiäisissä aiemmin, niin olet ollut esim rippijuhlissa, lakkiaisisissa tai ukin 60-vuotisvastaanotolla. Miehelle puku ja solmio mun mielestä, ellei ole n. lukioikäisestä kyse. Ollaan kengät jalassa. Jos ulkona huono ja märkä keli, otetaan sisäkengät mukaan ja vaihdetaan niihin. 

Vanhemmat, isovanhemmat ja kummit pukeutuvat yleensä vähän juhlavammin kuin vieraat, heillähän on suurin juhlan aihe (= vauva). 

Ellet ole kummi lahja ei ole välttämätön, mutta jos olette vaikka vanhempien kavereita voitte muiden kavereiden kanssa antaa kimppaan jonkun, mielellään hyödyllisen, lahjan. Unohtakaa sydänriipukset ja kummilusikat. Ei niitä kukaan käytä. Me saatiin keskimmäisen nimiäislahjaksi ikkunoidenpesu ja se oli aivan loistava ja todella tervetullut lahjat silloin ja siihen tilanteeseen, mutta jokainen tyylillään. 

Jos haluat muistaa kukilla, ne voi toimittaa ed. päivänä kotiin. Jos ristiäiset ovat kotona, ei tarvitse tullessa sössiä kukkapapereiden ja vaasien kanssa. Jos taas jossakin muualla, kukat ilahduttavat vauvaa ja vanhempia kotona jo juhlan aamuna. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat