velkainen

Olen sössinyt raha-asiani. Velkaa on oman pankin masterilla ja toisen oman pankin visalla sekä Nordean tuohella. Tuo Tuohi on tosi kallis, ja mietin että jos nostaisin noista visasta ja masterista  rahaa ja maksaisin tuon tuohen pois.  Tuntuu, ettei tuo tuohi lyhene millään, ihan hirveesti menee kuluihin. Kortin oon jo aikoja sitten hävittänyt mutta velkaa on vielä reilu tuhat euroa.

  • ylös 6
  • alas 0

Kommentit (17)

Vierailija

Mene talousneuvojan juttusille, ihan syystä semmoinen ammattikunta on olemassa. :) He varmasti osaavat neuvoa just sinulle sopivan takaisinmaksutavan. Ja käsittääkseni velkojien kanssa on monesti mahdollista myös neuvotella. Mikäli siis on maksanut lyhennykset yleensä ajallaan ja osoittanut olevansa hyvä asiakas. Velkojen yhdisteleminen taitaa olla yleinen keino maksaa pois suuria ja monia velkoja, joten varmaan ihan hyvä ajatus. Et ilmeisesti pysty keneltäkään sukulaiselta esimerkiksi pyytämään lainaa? Kivempihan se olisi niitä maksella (toivottavasti) korottomana takaisin, kunhan maksaisi ettei tulisi riitoja.

Vierailija

Joo ei ole ketään keltä pyytää. En edes kehtais kertoa kenellekään. Sinänsä en ole pohjalla, maksan aina laskut ajallaan ja joskus lyhennän noita jopa enemmän kuin minimi, ja nykyisin rahat riittää eikä lisävelkaa tarvitse ottaa. Luottotiedot myös kunnossa.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Okei, eli velat ovat tavallaan "jäänne" vaikeammista ajoista. Noi luottotiedot on hyvä, hienoa että olet saanut ne säilytettyä! Mieheni aikanaan menetti omansa kun meni hölmönä lainaamaan "ystävälleen" rahaa johonkin.. Eipä ystävästä kuulu enää kuin kerran vuodessa kun "tyttöystävä jäi työttömäksi" ja itselleen iskee ties mitä sairauksia ja onnettomuuksia. Onneksi palautuivat hyvissä ajoin ennen asunnon ostoa. Eksyin aiheesta, sori! :)

Kun kerran on jo noin hyvin raha-asiat, että pystyt välillä maksamaan ylimääräistäkin, niin varmaan voisi olla ihan hyvä saada se kalliskorkoinen laina sieltä ensimmäisenä pois. Pankissa osaavat varmasti myös neuvoa mitä tehdä. Toisaalta he pelaavat kaikkien sääntöjen mukaan eivätkä myönnä ainakaan asuntolainaan ylimääräistä, jotta voisi maksaa jonkun autolainan pois. Jos taas sanoisi tarvitsevansa remppaan pari tonnia, niin se irtoaa.. Jos toisesta pankista sanovat ettei tuo suunnittelemasi käy, niin keksi parempi peitetarina ja hae toisesta pankistasi :D Ja toisaalta, mistä ne tietää mihin rahasi käytät. Jos Visalla on katetta tarpeeksi, niin voithan senkin avulla sen Tuohen kuolettaa. Olisi ainakin yksi paikka vähemmän mihin maksaa ja lainat taas vähän helpommin hallittavissa.

Vierailija

Rahan siirtäminen/nostaminen creditiltä maksaa jonkin verran, mutta se on satavarmasti halvempaa kuin Tuohen lyhentäminen minimi- tai lähes minimimäärällä. Eli creditiltä rahulia ja maksat Tuohen pois, kannattaa toki myös laskea voitko maksaa sen toisenkin kortin (Visa/Master) samalla, että jäisi vain yksi velkainen kortti.

Vierailija

Tuohi-luoton korko on 3 kuukauden euriborkorko + 12 % ja tämän päälle vielä muut kulut. TUOHEN todellinen vuosikorko laskettuna 1500 euron käytössä olevalle luotolle on 20,4 %, mikä on nykyään matalan koron aikana aika hurja - tosin pikavippi-firmat ovat vieläkin kalliimpia. Ilman muuta kannattaa ottaa vaikka tavallinen pankkilaina ja lopettaa kaikkien kalliimpien luottojen käyttö.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Joo ei ole ketään keltä pyytää. En edes kehtais kertoa kenellekään. Sinänsä en ole pohjalla, maksan aina laskut ajallaan ja joskus lyhennän noita jopa enemmän kuin minimi, ja nykyisin rahat riittää eikä lisävelkaa tarvitse ottaa. Luottotiedot myös kunnossa.
 
ap

Talous- ja velkaneuvojat ovat juuri niitä, joille kerrotaan ja surkeimmat ja hävettävimmät rahaongelmat, joista ei ole koskaan puhuttu kenellekään, joten sinne vaan. Oikeasti hän voi neuvotella sinulle hyvät "alennukset" velkoihin, kun sinulla on vielä luottotiedot kunnossa. Sinun kannattaisi jättää vain yksi luottokortti hätävaraksi ja ottaa pankista järjestelylaina, jolla maksaisit pois kaikki kalliit luoto.

Vierailija

Menin pankkiin ja pyysin lainan, jolla maksoin luottokortit pois. Lainassa on paljon pienempi korko. Kyllä oli kevyt olo, suosittelen! Toki luottokortit piti hävittää mut jouti mennäkin

Vierailija

Eikä sun raha-asiat ole niin huonosti jos luottotiedot kunnossa ja on maksukykyä. T. Ed

Vierailija

Onko rahatilaneesi sellainen, että maksaisit luottokorttivelkaasi ns. lumipallometodilla pois? Lyhentäisit muita kortteja minimillä, ja sitä tuohea niin paljolla kuin suinkin kykenet?

Toisaalta jos se korko on niin älytön kuin sanoit, niin kannattaa maksaa se tuohi pois toisella luotolla ja lyhennellä sitten vain sitä yhtä korttia. Mutta hyvin olet hoitanut asiasi jos luottotiedot on vielä tallessa ja olet jo katkaissut sen kortin!

Vierailija

Jokaisessa lainassa on jokin kuukausimaksu, tilinhoitomaksu tms. Kannattaa tosiaan pyrkiä siihen että on yksi laina.

Kun maksat tuohen tms. pois niin katkaise asiakkuus myös heti. Luottotiedot omaava saa uusia visoja ja mastereita aina halutessaan, niitä ei tarvitse pitää varalla useita.

Vierailija

Laske vielä erikseen jokaisen lainasi kulut ja varmista, että se on kallein, jonka maksat pois. Ja jos yhtään on rahankäytön ongelmia, niin lainanlyhennykset suoraveloitukseen heti palkkapäivänä, ettei niitä teoriassakaan ole mahdollista ottaa käyttöön edes "hätätilassa."

Ja jos maksat sen kalleimman lainan pois, niin varmista, että tilikin sulkeutuu kun lainapääoma ja korot on maksettu, eikä sinne jää pyörimään mitään haamukuukausimaksuja.

sandra

Meilläkin oli tilanne vähän huonompien aikojen jäljiltä että velkaa kahdella visalla sekä pieni kulutusluotto. Saatiin s-pankista lainaa sen verran että saatiin kuitattua kaikki nuo kolme velkaa pois ja maksellaan 200e/kk 5 vuotta nyt pois (toki siinä lainassa korot on lähes puolet tuosta summasta ja toive olisikin että loppuvuodesta voitaisiin kuitata koko velka maksetuksi säästöistä).

Mutta sekin on vaihtoehto, itseasiassa kun haettiin lainaa netin kautta, siinä oli kohta missä kysyttiin lainan tarkoitusta ja yksi vaihtoehto oli lainojen yhdistely koska se tulee aina halvemmaksi kun maksaa minimejä pois monesta eri lainasta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla