Oulussa asuvat!

Vierailija

Olin Oulussa parin päivän vierailulla. Lähdimme seurueeni kanssa pienessä maistissa hortoilemaan, ohitimme oletettavasti Oulun lyseon lukion ja sen jälkeen hyvin etäisesti samantyylisen rakennuksen, jonka sivustassa komeili merkintä "Oulun yliopisto". Lähellä oli vesistöä ja jonkin matkan päässä ruohikkoalue, jonka "reunassa" olevalle pölkylle/nuotiolle menimme hävittämään loput juomista.

Myöhemmin rakennus on jostain ihmeellisestä syystä alkanut kiinnostaa. Myönnän etten kaupunkia kovin hyvin tunne, mutta varsinainen yliopisto tai lääketieteellinen se ei voinut olla. Arkkitehtuurikaan ei kuvahaun perusteella voi tulla kyseeseen. Ulkonäöllisesti talo muistuttaa eniten ehkä Kajaanin kampusta, joka sekin sijaitsee Kajaanissa. Kirjastot, tutkimuslaitokset ja muut vastaavat näyttäisivät sijoittuvan pääkampukselle.

Mikähän rakennus on kyseessä?

Kommentit (2)

Vierailija

Uskoisin että tarkoitat Maunonkadulla olevaa Oulun suo alaisen yhteiskoulun lukiota jota vastapäätä on keltainen rakennus jossa tosiaan lukee oulun yliopisto. Rakennus on kuulunut oulun yliopiston musiikkikasvatuksen linjalle mutta myytiin pari vuotta sitten pois, nykykäytöstä ei ole mitään tietoa. Pääasiassa yliopiston tilat sijaitsevat linnanmaalla, paria poikkeudta lukuunottamatta.

Vierailija

Juuri sitä tarkoitin, kiitos! Selvisipä sekin mysteeri. Nyt alkoi tosin se nykykäyttö askarruttaa, mutta epätietoisuus tehnee elämästä mielenkiintoista.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat