Vierailija

Hei! Gynekologi määräsi minulle Terolutit kp15-24 hieman tasaamaan kiertoa ja yritämme tässä raskautua samaan aikaan. En ole kuuria vielä ehtinyt aloittaa ja nyt mietityttää, että jos ovuloin esim. vasta kp18 ja olen aloittanut Terot kp15, onko raskautuminen enää siinä kierrossa mahdollista? Joudunko siis odottaa muutaman kuukauden kierron tasaantumista, kunnes ovulaatio Terojen avulla todella tapahtuu ennen sitä kp15? Mitä Terolut kehossa oikeastaan tekee ja jos ovulaatio ei ole ehtinyt tapahtua ennen Terolutin aloittamista, onko raskaaksitulo enää mahdollistakaan siinä kierrossa?

Kommentit (2)

Vierailija

Käsittääkseni terolut voi vaikuttaa ovulaatioon häiritsevästi, siksi kuuri kannattaisikin aloittaa vasta 1-2pv ovulaation jälkeen. Eikös tuo keltarauhaskuurina ole tarkoitettukin nimenomaan luteaalivaiheen tukemiseen, joka alkaa vasta oviksen jälkeen? Keskivertokierrollahan tuo kp15 on ihan ok, mutta kun ei me ihan samasta muotista olla...

Kannattaa ainakin seurata, että jääkö ovis kokonaan tulematta/aikaistuuko se ja jos tuntuu, että kuuri alkaa jatkuvasti ennen ovulaatiota niin kysyä lääkäriltä asiaa. Toki jos kiertosi on luonnostaan säännöllinen 28pv ja nyt vain jostain syystä pitkittynyt, niin parin-kolmen kk terolutkuuri voi hyvinkin auttaa asiaan. Jos taas taustalla on täysin epäsäännölliset kierrot ja esim pcos, ei se välttämättä auta ovulaation suhteen mitään.

Kai sanoit raskaustoiveesta myös lääkärille?

Hei,

hormonihoidot eivät ole varsinaisesti osaamisalaani, joten en hirveän tarkkaan osaa sinua auttaa.

Terolutia käytetään kuukautiskierron tasoittamiseen ja esim. kuukautisten uudelleenkäynnistämiseen, jos ne ovat jostakin syystä jääneet pois ennen vaihdevuosia. Koska sitä käytetään kierron loppupuoliskolla, ovulaatio voi tapahtua ennenkuin lääkitys aloitetaan. Jos sinulla ei ole taipumusta myöhäiseen ovulaatioon, on täysin mahdollista, että ehdit ovuloida ennen kuin aloitat Terolutit. 

Olethan puhunut raskaustoiveistanne gynellesi? Monet lääkitykset voivat olla haitallisia raskaudelle, joten raskaustoiveesta pitää aina kertoa lääkärille, kun suunnitellaan uutta lääkitystä.

t. Mia, terveydenhoitaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat