Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

en tiedä mitä tehdä kertokaa

Vierailija

oon 15 vuotias haluaisin harrastaa seksiä, mutta en uskalla koska pelkään että tulen raskaaksi vaikka käyttää kondomia. voiko kondomiin luottaa

Kommentit (4)

Vierailija

Huolehtikaa että osaatte käyttää kortsua oikein niin et tule raskaaksi. Ohjeita on netti pullollaan. Onnea matkaan! :)

Puhu muru
Seuraa 
Liittynyt9.10.2015

Hei.

Kiitos kysymyksestäsi. Mainiota, että uskalsit tulla täältä kysymään mitä sinun tulisi tehdä. Se kertoo siitä, että kykynet ottamaan vastuuta itsestäsi ja toisesta.

On aivan totta, että kondomi ei ole 100% ehkäisymenetelmä.  Oikein käytettynä kondomi on kuitenkin erittäin luotettava ja suojaa sinua myös seksitaudeilta. Kannatta yrittää keskustella jo etukäteen tulevan kumppanin tai kumppanien kanssa kondomin käytöstä.

Kondomin käyttöä voi tyttö harjoitella itsekseen rullaamalla sitä esimerkiksi kurkun tai banaanin päälle. Kun varsinainen tilanne on käsillä usein jännittää ja siksi on hyvä, jos kondomi on jo tutumpi väline. Kondomipaketin mukana tuleva käyttöohje kannattaa vielä erikseen lukea, kun ostaa niitä ja ne kannattaa pitää esimerkiksi laukussa metallirasiassa kaiken varalta.

Halutessasi voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi ehkäisyneuvolaan ja varata ajan gynekologille. Hänen kanssaan voit keskustella, mitkä muut ehkäisymenetelmät sopisivat sinulle. Kondomi on kuitenkin paras ehkäisymenetelmä uusissa suhteissa, sillä se on ainoa mikä suojaa raskaudelta ja seksitaudeilta.

Nautinnollisia hetkiä turvallisuutta unohtamatta sinulle. Lisää kondomeista voit lukea nuorille suunnatulta Just wear it –sivustolta

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat