Vierailija

Olemme järjestämässä häitä ja mukaan on tulossa myös lapsia (n. 15 kpl, ikävuodet 0-8).

Omia lapsia meillä ei ole, joten kyselisin täällä mielipiteitä että miten näitä lapsivieraita voisi/pitäisi huomioida hääjuhlassa? Itselle tulee mieleen lastenhoitotilan ja imetyspaikan järkkääminen vauvoja ajatellen. Mutta mitä kivaa noille hieman vanhemmille lapsille voisi keksiä?

Juhlatilassa ei valitettavasti ole mahdollista järjestää mitään erillistä leikkitilaa lapsille, joten ajatuksena olisi että lapset olisivat juhlassa mukana niin kuin aikuisetkin, ja omat vanhemmat siis pitäisivät lapsistaan huolta (emme ole ajatelleen siis järjestää erillistä lapsenvahtia).

Mutta ehdotuksia ja ajtuksia :)

Sivut

Kommentit (44)

Vierailija

Mun mielestä lasten täytyy oppia olemaan juhlissa - niin häissä kuin hautajaisissa - ilman sen suurempaa viihdyttämistä. Vanhemmat sitten poistuvat paikalta lapsen kanssa, jos lapsi ei osaa käyttäytyä.

Mutta esimerkiksi netistä voi tulostaa värityskuvia, ostaa parit kynät ja kupillisen tikkareita isommille lapsille, jos on epäilys, etteivät jaksa seurata ohjelmaa.

Vierailija

No pelkän otsikon perusteella olisin suositellut juhlatilan yhteyteen lapsinurkkausta ja sinne hoitajaa :D Ehkä pienet puuhapussit lapsille? Ihan tyyliä kynät ja piirrustusvihko +karkkiaski riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mihin vuodenaikaan häät ovat? Mietin että onko juhlatilasta suoraan pääsy ulos? Pystyisikö ulos laittamaan jotain palloja, maaleja jne? Näitä kannattaa kysellä lapsiperheiltä lanaksi ettei tarvitse ostaa.

Vierailija

Valveutunut vanhempi ottaa lapselle itse mukaan lapsen ikätason mukaiset viihdykkeet. Esim. värityskirjan, tabletin, vauvalelun (mielellään sellaisen josta ei lähde ziljoonan desibelin piipityksiä) tmv. Siis jotain sellaista, minkä kanssa mahtuu touhuta itsekseen pöydän äärellä.

Vierailija

Pöytiin vaikka jotain hääpukuisia pieniä nukkeja koristeeksi ja viihdykkeeksi. Ja pikkuautoja jotka koristelette hääautoiksi.

Vierailija

Kannattaa hääjuhlaa/ohjelmaa suunniteltaessa muistaa että nimeää jonkun seremonia mestariksi. Seremoniamestari ilmoittaa kun on taukoja ohjelmasta. Ettei käy niin että kukaan ei uskalla poistua esim. vessaan tai höpöttelemään muihin pöytiin kun eivät tiedä että jatkuuko ohjelma.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Kannattaa hääjuhlaa/ohjelmaa suunniteltaessa muistaa että nimeää jonkun seremonia mestariksi. Seremoniamestari ilmoittaa kun on taukoja ohjelmasta. Ettei käy niin että kukaan ei uskalla poistua esim. vessaan tai höpöttelemään muihin pöytiin kun eivät tiedä että jatkuuko ohjelma.

Aika avutonta kyllä jos ei vessaan uskalla tai osaa mennä silloin kun on tarvis tai siirtyä juttelemaan muihin pöytiin. Tuskin noissa siirtymisissä mitään rymistelevän norsulauman veroista häiriötä tapahtuu että menisi ohjelmanumero (yleensä vielä mauton sellainen) pilalle.

Vierailija

Unohdin sanoa, että häät ovat tosiaan kevättalvella. Eli ulkoilu tai ulkoaktiviteetit ei varmaankaan ole mahdollisia. Ajttelimme tosiaan niin, ettemme rupea lapsia erityisesti paapomaan ja muutenkin ovat ihan vanhempiensa vastuulla. Mutta jotain pientä kivaa olisi hauska keksiä :) Esimerkiksi tuo puuhapussi ja lapsia viehättävät koristeet pöydissä olisi kivoja!

Häät ovat aika rennot, eikä mitään erityistä ohjelmaa ole suunniteltu. Muutama puhe yms. mutta nämä laitetaan pöytiin jaettavaan ohjelmalehtiseen.

-ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Mä en ymmärrä tuota "oppia olemaan". Miten joku parivuotias "oppii olemaan"?

Ja mä en ymmärrä sitä, että hääparin pitäisi olla joku ohjelmatoimisto. Normaalit vanhemmat ottavat sille parivuotiaalle mukaan sopivaa viihdykettä, huolehtivat siitä, että poistuvat kirkosta, jos lapsi häiritsee tilaisuutta, ja huolehtivat juhlapaikalla siitä, että lapsi ei häiritse sielläkään. Tämä ei tarkoita sitä, että kaksivuotiaan pitäis pystyä olemaan paikoillaan koko juhlan ajan, vaan sitä, että kaksivuotias ei juoksentele jaloissa, kun hääpari tanssii häävalssia tai leikkaa kakkua tai kun ihmiset kulkevat ruuat ja kahvit käsissään tarjoilujen ajan. Eikä mölise niin kovaan ääneen, että ohjelmista ei kuulu mitään. Ihan normaalia toimintaa siis kaksivuotiaan kanssa, mutta joillekin vanhemmille se tuntuu olevan täyttä avaruustiedettä...

Vierailija

Lapsille pitää olla riittävästi tilaa juosta ja elämöidä ilman, että se häiritsee aikuista hääväkeä. Silloin he eivät ryydy ruokapöydässä aikuisten puristuksessa ja komennossa. Eivät lapset mitään puuhamaata ja viihdettä kaipaa, vaan tilaa leikkiä. 

Vierailija

Meidän häät

- kirkossa oli ovella jaossa tikkareita lapsille

- juhlapaikassa oli video nurkkaus jossa rauhassa katsoivat ( kaukosäädin poistettu)

- värityskuvia jaettiin

- pikkuautoja ja pikkueläimiä oli saatavilla

- lapsille oma napostelypöytä

- imetystä varten oli nojatuoli( kannattaa nimetä se ) koska helposti joku muu istuu

Vierailija

Ei kyllä ajateltu, että varattaisiin mitään erityisempää juoksutilaa lapsille... Pihalle tietysti voi mennä juoksentelemaan jos ei ole liian kylmä.

Tilassa on takka, jossa ajattelimme pitää tulta sekä lisäksi asetella kynttilöitä ym. ympäri tilaa. Eli mitään hippaleikkejä ym. ei tilassa ole kyllä kovin turvallista ruveta leikkimään...

- ap  

Vierailija

Värityskuvien lisäksi tai sijaan voisi olla jotain muutakin puuhaa, vaikka "hääbingo", siis 5 X 5 -ruudukko, johon on kuhunkin ruutuun kirjoitettu asioita, joita häissä voi nähdä tai kuulla tyyliin "vaaleanpunainen hattu", "siniset kengät", "keltainen kukka", "best manin puhe". Lapset rastivat ruudukkoon bongaamiaan asioita ja ensimmäisenä suoran saanut saa pienen palkinnon.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat