Vierailija

Mitä ihmettä nuo kiekkoilijat luulevat itsestään? Elämänkertoja kun kirjoittavat itsestään ja eivät ole vielä edes eläkeiässä. Keitä nyt näitä onkaan: Selänne, Ruutu ja Nummelin ainakin. Ei tuo jääkiekonpeluu yhteiskunnallisesti nyt niin merkittävää ome. Hei haloo!

Kommentit (6)

Vierailija

Se on elämäkerta. Millä perusteella sellaisen mielestäsi voisi kirjoittaa? Itse voisin jo pelkästään siksi että kävin läpi rankan elämänvaiheen mieheni syövän ja kuoleman myötä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Eikö muista saa kirjoittaa elämäkertaa kuin "yhteiskunnallisesti merkittävistä"?  Miksi esim. Sibeliuksesta on sellainen tehty, hänhän oli vain säveltäjä joka notkui suuren osan ajastaan Kämpissä kirjailijoiden ja taidemaalarien kanssa?

Vierailija

Elämäkertoja kirjoitetaan niistä, jotka myyvät. Ja kyllä urheilukin on yhteiskunnallisesti merkittävää siinä, missä taide ja kulttuurikin.

Nykyään elämäkertoja kirjoitetaan sellaisistakin, jotka ovat saaneet sen 15minuuttia julkisuudessa.

jässi

Mielestäni kun lähdetään kirjoittamaan elämänkertaa se tulisi kirjoittaa todellakin merkittävästä henkilöstä ja jonkun muun kuin po. olevan henkilön aloitteesta. Sillä teoksella tulisi olla merkitystä, eikä sitä tehdä pelkästään kaupallisuuden vuoksi. Kirjallisuus on kulttuuria, pikaesittelyt ja diipadaapa- jutut nevahööd hepuista ja pimuista ei ole kulttuuria missään muodossa. Mutta tietenkin nykypäivänä kaikki bb-julkkikset, silikoninottajat, poistajat, vastustajat, fitnessgurut yms henkilöt ovat joidenkin mielestä merkittäviä, joten näistä narsisteista kirjoitetaan kirja ihmisille joiden elämä koostuu toisten ihmisten tirkistelystä ja oman elämän sisällöttömyydestä. 

Suurimmalla osalla meistä on ollut elämässä vaiheita, joista olisi elokuvaksikin asti, mutta vain pieni äänekäs vähemmistö on niin narsisteja, että kuvittelevat oman elämänsä niin ainutlaatuiseksi ja poikkeavaksi, että se ansaitsee saada tulla painetuksi kirjaksi asti. Paljastelu ja tirkistely on in, joten lisää kirjoja ihmisistä joiden elämästä voi saada ohjeita tyyliin, älä tee näin. Kuvitelma siitä, että oma elämä on jotenkin erikoislaatuista ja mainittavaa on harhaa. Avatkaa silmänne toistenkin ihmisten huolille ja murheille, lopettakaa oman navan tuijottelu, niin saatatte huomata, että mun oma elämä noudattelee hyvinkin keskiverto ihmisen arkea ja juhlaa. Elämänkertoja voi kirjoittaa edesmenneistä, keskeneräisestä ei kannata vetää kovin juhlavia johtopäätöksiä kirjalliseen muotoon. Saattaa joutua kirjoittaa koko jutun uudelleen, miten se voi olla mahdollista kun elämme vain kerran. Yksi elämä, yksi elämänkerta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat