Mies löi, korvasta tulee nyt verta - mistä oire?

Vierailija

Voiko olla jotain vakavaa? Tavallaan en ole kipeä muuten, mutta tuo verenvuoto säikäytti, en oo ikinä vuotanu korvasta ennen :( Pitäiskö mennä lääkäriin?

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

Lekuriin ja pian. Voi olla kyse vakavastakin oireesta.
Kuten esim vuodosta aivoissa/kalvoissa.
Voi myös olla puhjennut tärykalvokin pelkästään.

Lekuriin siis samantien ja kerrot totuuden siellä perheväkivallasta!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ei kai aivoverenvuoto korvasta vuoda? :D

Kyllä voi vuotaakin. Ja esim subduraalihematooma voi vuotaa korvasta myös. Riippuu vuotkohdasta täysin vuotaako ulos vai vain sisäisesti.

Vierailija

Suosittelen mäkin lääkäriä. Voi olla harmitottomampikin vuoto, mutta lääkärin on hyvä tarkistaa.

Sitten kerrot rehellisesti mitä tapahtui, että lääkäri osaa tutkia kunnolla!

Kyllikki
Seuraa 
Liittynyt28.9.2015

Verinen vuoto korvakäytävästä liittyy aina kudosvaurioon. Jos vuoto alkaa kovan päähän kohdistuneen iskun jälkeen, se voi olla merkki kallon luiden murtumasta.

Vierailija

Voi ei, nyt alkoi pelottaa :(( Ajattelin, että selviäisin vaan kylmäpakkauksella ja särkylääkkeellä, mutta kai sitten on pakko mennä lääkäriin?  Totuutta vamman synnystä en kyllä voi kertoa (niin vaikea elämäntilanne, en jaksa edes selittää), mitä voisin sanoa mistä tää tuli? Auttakaa :( ap

Vierailija

Tärykalvo puhjennut. En nyt haluaisi mitenkään mäkättää tässä, mutta oletko harkinnut eroa? Totesit jotenkin arkipäiväisesti, että mies löi. Jos sulta kysyy että moi mitä kuuluu, niin voisin kuvitella että vastaat "kiva kun kysyit, raimo veti mua just paistinpannulla päähän ni vähä huippasee että johtuisko siitä vai mistä lie verenpaineesta, pitäski mittaa, et ei täs sen kummempaa"

Vierailija

Jos mies läimäytti korvalle ja korva esim. soi tai suhisee tai kuulo tuntuu alentuneelta, voi kyseessä olla pieni lyönnin paineen aiheuttama tärykalvorepeämä, joka tosiaan paranee itsekseen mutta olisi hyvä käydä näyttämässä lääkärille vaikka huomenna. Ihan hyvin lyönti on voinut myös raapaista ihon rikki korvakäytävän suulla ja veri voi olla sieltä peräisin. 

Aivoista/aivokalvolta voi vuotaa korvan kautta veri, mutta ystävät hyvät, se vaatii kallonmurtuman, eihän aivoista muuten mitään reittiä korvakäytävään ole. Anatomian kertausta peliin - vajailla tiedoilla on vähän tympeää lietsoa hysteriaa. Toki jos aloittaja on kaatunut pahasti ja ollut tajuton, ja nyt on huonovointisuutta - oksentelua, huimausta ja tajunnantason heittelyä - kannattaa tietysti mennä päivystykselliseen arvioon. Uskon ja toivon, että aloittaja olisi näin tehnytkin, mikäli tuollaisia vakavampia oireita on. 

Totta kai lääkäriin voi ja kannattaa mennä, jos kovasti huolettaa, vaikka verenvuotoa kummempaa oiretta ei olisi. Pahoinpitelyn jäljistä olisi myös hyvä saada todisteet sairauskertomukseen, jotta poliisille voidaan jatkossa kirjoittaa lääkärinlausunto tapahtuneesta. Koska rikosilmoituksen varmasti teet, teethän?

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat