Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Teinkö mielestänne oikein vai väärin? (3 veen uhma)

Lapset 3,5v ja 6kk

Mieheni sanoo että olin liian ankara, mun mielestä rangaistus oli just passeli.

3,5-vuotiaan tytön pukeminen on jo jonkin aikaa takunnut. Aina kun pyytää pukemaan ulkovaatteet aamuisin päälle niin saa sanoa oikeasti 25 kertaa, muistuttaa ja hoputtaa. Tai yöpaidan päälle pukeminen samanlainen show. Kun ei aina vaan jaksais sanoa. Totesin eilen miehelle että kohta en enää muistuta kahta kertaa enempää vaan kannan tytön pikkupöksysillään autoon ja tanssikoulun pihalle kun ei tunnu menevän perille...

No, tänään kävi niin että piti lähteä tanssitunnille ja sanoin jo tunti ennen lähtöä tytölle että vaihdappas tanssivarusteet päälle, tunnin päästä pitää lähteä. (Ja tähän kohtaan on pakko sanoa että tanssitunti on parasta mitä tyttö tietää!) 5 minuutin päästä muistutin uudestaan, tyttö sanoi ettei tiedä missä tanssivarusteet on. Vastasin että ne on siellä minne ne aamulla laitettiin yhdessä valmiiksi, sängyn päädyssä olevalla tuolilla. Muistutin taas viiden minuutin päästä kun oloasu edelleen päällä. Sitten sanoin sen että jos ei rupea ne vaahteet vaihtumaan niin tanssitunti jää tältä päivältä. Tyttö sai lopulta tanssimekon ja sukkahousut jalkaan mutta yhtäkkiä ei osannutkaan laittaa housuja siihen päälle tai sukkia jalkaan. Juoksi isälleen että auta auta ja kielsin miestä auttamasta koska siellä tanssikoulussa tunnin jälkeenkään ei kukaan olisi auttamassa (paitsi pahis äiti joka tietää että tyttö on osannut pukea jo 1,5 vuotta täysin itsenäisesti, jotain vetoketjuja tai kengännauhoja lukuunottamatta). Isi auttoi housuja jalkaan ja tässä vaiheessa huusin jo eteiseen että nyt loppu se auttaminen kun **** osaa kyllä ihan itse pukea!!!
Lopputulos oli se että mies lähti kaupungille "rauhoittumaan" oltuaan puoli tuntia kotona työpäivän jälkeen, tyttö huusi huoneessaan koska peruin tanssitunnille lähdön kun ei osata vaatteita pukea ja tytön pikkusisko huusi palkeet puhkuen kun jäi tissittely kesken (imetän siis vielä).

Miehen mielestä siis tanssitunnin peruminen oli liioittelua mutta hän ei tunnu tajuavan että täällä talossa ei tapahtuisi yhtään mitään jos olisin joka kerta sukkia laittamassa lapselle jalkaan. Tai sieltä tanssitunnilta ei tosiaan ikinä päästäisi kotiin jos jonkun pitäisi pian neljä vuotias tyttö pukea.

Olenko minä tässä se pahis? :D Vai vain tyhmä äiti. :D

Niin ja joka kerta kun se pukeminen on tapahtunut yhden kehoituksen jälkeen niin kehun kovasti ja kiitän kuinka reipas tyttö on.  :)

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Jos yhden kehoituksen jälkeen pitää totella, niin miksi aloitat tuntia aiemmin tuon vääntämisen? ENkä ymmärrä, että miksi ei saa auttaa sukissa tai muissakaan vaatteissa...

Vierailija

Olenpa sitä mieltä, että vähemmän sun aikaasi olisi kulunut sen tytön auttamiseen kuin tähän kirjoitteluun.

Auttamisen pyytäminen voi olla myös tarvetta tulla huomatuksi ja se huomioiminen, eli auttaminen on rakkauden ja välittämisen osoitus ja toisaalta, jos tanssitunnit maksaisin, niin niitä ei noin heppoisesta syystä jätettäis välistä. Onko tyttö jäänyt vauvan varjoon?

Vierailija

2 lisää, että miksi pukemisesta pitää erikseen kiitellä ja kehua? Eikö se ole normaali asia ja vieläpä sellainen mistä se pukija hyötyy?

Vierailija

Väärin. Sanoit että jos vaatteet ei vaihdu niin tunti perutaan. Vaatteet vaihtui mutta peruit silti kun isä auttoi pukemaan? Miksi lasta pitää rangaista siitä että pyytää vanhemman apua? Oletko mustasukkainen siitä että lapsi saa isän huomiota vai mistä on kyse? Mitenkään tuo että isä auttaa pukemaan ei ole sulta pois eikä tarkoita sitä ettei lapsi osaisi pukea sukkia tunnin jälkeen. Kyllähän muissakin asioissa lapselle tehdään joskus valmista ja passataan vaikka osaisikin itse. Tai no ainakin meillä osoitetaan auttamalla että välitetään, myös aikuisten kesken. Turhasta teit kauhean shown ja kaikille pahan mielen..

Vierailija

Lapsella on osaamattomuusongelma joka johtuu vakavasta kehityksen häiriöstä tai aivossa olevasta vammasta. Ei ole kyvykäs ja sovelias lapsi tuollaisena normaaliin yhteiskuntaan, vaan pitää laittaa lapsille tehtyyn mielisairaalaan, missä saa avun häiriöön ja opetuksen ja neuvokkaammaksi siellä tulee ja sitten selviää yhteiskunnan haasteista. Siellä laitetaan lapselle lepo-side ja annetaan Diapam pahimpien kohtausten tasailemiseksi ja rauhoittelun edistymiseksi. Ei sinunkaan äitinä kannata huoleen vaipua, sillä apua on tarjolla!

Vierailija

4 lisää.. 3-4v on kuitenkin vielä pieni! Vaikka vauva vaatii osansa niin et voi olettaa esikoisen olevan pikkuaikuinen. Mulla on siis itsellä 6v ja vauva. Isompi kyllä osaa itse tehdä jo lähes kaiken mutta silti passaan välillä. Passaan ihan tasapuolisuuden vuoksi. Isompi joutuu usein odottamaan vuoroaan ja huomiota, koska vauva ei odota. Välillä on isonkin vuoro saada vanhemman hellyyttä ja apua.

Vierailija

Miksi peruit sen tanssitunnin? Tyttö teki tasan sen, mitä vaadit eli vaihtoi ne tanssikamppeet päälle ja sinä äitinä halusit kiusata lasta oikein kunnolla ja peruit puheesi.

Olet sairas sadisti, joka nähtävästi on toisen lapsen saatuaan unohtanut esikoisen kokonaan. Nyt kun tämä hakee huomiota, sinä keksit mitä erilaisimpia keinoja osoittaa lapselle, että tämä on täysi paska eikä ansaitse elämää perheessänne.

Toivottavasti sinulla on nyt omahyväisyydessäsi oikein mukava olo ja sait pitkään nautiskella siitä, että onnistuit pilaamaan koko perheen päivän.

Isi ei saa laittaa edes sukkia lapselle jalkaan - saako se isi edes nähdä esikoista vai oletko sitä mieltä, että lapsen pitää olla mahdollisimman erillään kaikista muista, koska sinusta on kiva nähdä lapsen paha olo.

Vierailija

Ap on palstan narsissiäiti numero yksi. On se elämä kamalaa, kun ei tottele mies eikä lapsi ja vauvakaan ei ymmärrä, että äidillä olisi omakin elämä elettävänä.

Vierailija

3,5 v ei vielä tajua ajan kulumista, eikä osaa lopettaa edellistä tekemistä sopivassa vaiheessa. Aloit turhan jankuttamisen. Sen sijaan olisit voinut antaa tehtävät yksittäisinä ja seistä vieressä vahtimassa, että asiat sujuvat, jos huomaat, että mitään ei tapahdu. Tyyliin: "Hei tanssitunti alkaa ja nyt pitää lähteä. Muistatko missä tanssivaatteet ovat? Hienoa muistit. Nyt pukemaan (ja ohjaat innostuneesti vaikka kädestä pitäen, jos mitään ei tapahdu). Jos olette etuajassa valmiit, hyvä niin.

Itsekään ei laita tikkua ristiin, jos mies sanoo, että tunnin päästä lähdetään. Aikaa on vielä vaikka kuinka. Miehellä on myös tapana jankuttaa lapsille samaan tapaan kuin sinulla. Se alkaa ärsyttämään ketä tahansa. Itse menen viereen ja katson, että homma lähtee sujumaan. Kaikki ovat paremmalla tuulella ja hommat hoituvat. 

Vierailija

Onkohan meidän lapsessa 3v jotain vikaa kun ei oikein saa puettua itse vaan pitää auttaa?
Lähteminen hoituu muutenkin joutuisammin kun auttaa lasta.
Aika skitso äiti, en ihmettele että mies häipyi, olisi voinut ottaa tytön mukaan ja viedä tanssimaan, todennäköisesti ap myös huusi ja kimitti kuulapunaisena.
T.m

Vierailija

Eihän tuolla ole mitään tekemistä uhman kanssa. Lapsi kaipaa huomiota ja on varmasti vauvalle mustasukkainen eli haluaa itsekin olla pieni ja autettava. Yleensäkään noin pieni ei ymmärrä aikaa. Tunti on yhtä nopeasti ohi kuin viisi minuuttia. Eli kannattaa varoittaa etukäteen ja sitten vähän ennen lähtöä parista kerralla pistämään vaatteet päälle. Tätä vääntöä käydään meilläkin jatkuvasti, kun en itse noudata omaa ohjettani, vaan sanon nelivuotiaalle, että puolen tunnin kuluttua on oltava valmis! :) 

Vierailija

Täällä on ihan kaheleita kommentoimassa. Tarkoituksena ilkeillä ap:lle tai sitten näitä uusavuttomien lasten kasvattajia. Ap, kyllä lapsen täytyy kasvaa omatoimisuuteen ja hyvä kasvattaja vaatii juuri sen mihin lapsi pystyy.

Olisin tehnyt samoin. Rakkautta voi osoittaa muutenkin kuin pukemalla lapsen eteisessä. Ei elämässä paapota jatkuvasti vaan omatoimiset pärjää ja pääsee jopa tanssitunnille kun nyhveröt vielä ähisee eteisessä sukkahousuja jalkaan. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Täällä on ihan kaheleita kommentoimassa. Tarkoituksena ilkeillä ap:lle tai sitten näitä uusavuttomien lasten kasvattajia. Ap, kyllä lapsen täytyy kasvaa omatoimisuuteen ja hyvä kasvattaja vaatii juuri sen mihin lapsi pystyy.

Olisin tehnyt samoin. Rakkautta voi osoittaa muutenkin kuin pukemalla lapsen eteisessä. Ei elämässä paapota jatkuvasti vaan omatoimiset pärjää ja pääsee jopa tanssitunnille kun nyhveröt vielä ähisee eteisessä sukkahousuja jalkaan. 

Missä kohtaa juttua oli mitään kasvatuksesta? Äiti sanoo, että jos vaatteet ei vaihdu, niin et mene tanssitunnille. Vaatteet vaihtui ja äiti päätti, että ei mennä tanssitunnille. Tuuliviiri tuo äiti on eikä kasvattaja

Vierailija

Voisitko ap kertoa meille kaikille, kuvitteletko oikeasti , että tuo on kasvatusta? Minusta tuo on aikuisen naisen kiukkua siitä, että mies huomioi muutkin naispuoliset olennot (vaikka sitten omat lapset) eikä vain ap:ta.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat