Osaako joku tulkita labratuloksia?? hoitajia, lääkäreitä tms paikalla?

Vierailija

Kävin verikokeissa, tulokset on netissä luettavissa. Muut arvot näyttvät olevan normaalin rajoissa mutta mitä nämä tarkoittavat:

Alkalinen fosfataasi tulos: 22 (minimi. 35 maximi. 105 Yksikkö: U/l)

Tyreotropiini tulos: 5.36 (minimi. 0.40  maximi. 4.00 Yksikkö: mIU/l)

Tiedän, että alempi vissiin viittaa jotenkin kilpirauhaseen, mutta onko nyt noissa tuloksissa jotain hälyttävää?

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

En ole lääkäri, mutta vähän googlasin tuota Tyreotropiinia ja toisella sivulla sanottiin näin:

"Jos TSH-arvo on jo ensimmäisessä mittauksessa yli 10 tai jos se on koholla toistuvasti, on syytä mitata myös vapaan kilpirauhashormonin T4V:n pitoisuus verestä. Yleensä vajaatoiminnassa TSH on viitearvojen yläpuolella ja T4V viitearvojensa alapuolella."

Vierailija

Mietin vaan, että onkohan toi niiiin paljon koholla, että täytyy jotain lääkitystä aloittaa :O Toi eka on vissiin maksaan liittyvä arvo, mutta netistä löysin vain tietoa siitä, jos se on koholla. Mullahan toi on liian alhainen.. ap

Vierailija

Veikkaisin, että ei vielä tuon kilpparituloksen perusteella ainakaan tarvitse, tuosta toisesta en tiedä mitään. Luultavasti otetaan ainakin tuoTyreotropiini arvo uudelleen ja katsotaan onko edelleen koholla. Mutta en tosiaan ole mikään alan ammattilainen, kuhan vaan pienen googlauksen perusteella arvion ja uppaan sun kysymystä samalla. :)

Vierailija

Tsemppiä odotukseen! Mitä nyt katselin englanniksi tuosta toisesta arvosta, niin se saattaa joutua jopa ihan vain joidenkin tiettyjen vitamiinien puutteestakin (tai keliakiasta), joten älä vielä ainakaa liikoja stressaa. Tärkeintä on että asia on hoidossa, jollon sille voidaan tehä jotain.

Vierailija

Kiitos! Lääkäriin tosiaan menin kun alkoi elohiirimäisiä nykäyksiä ilmestyä ympäri kehoa. Lääkäri sanoi, ettei hänelle tule mieleen muuta mikä tämän ikäisellä (nuorella) ihmisellä voisi olla kuin joku kilpirauhas juttu. Ap.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Minusta taas nykinät eivät viittaa kilpirauhaseen? Minkä ikäinen olet?

Olen alle 30-vuotias. Lääkäri tosiaan sanoi ettei keksi mitään muuta mistä voisi johtua. Ja sanoi, että jos verikokeista ei selviä mitään niin sitten kokeillaan neurologia. Ja tuommoiset tulokset tuli verikokeista, nuo kaksi olivat ainoat mitkä eivät olleet normaalin rajoissa. Muut kaikki näyttivät olevan ok. ap

Vierailija

Lisään vielä;
"Selvästi alentunut (alle 10 U/l) P -AFOS voi johtua perinnöllisestä entsyymipuutoksesta (hypofosfatasia). Lievemmin alentunut arvo voi liittyä hypertyreoosiin."
Tällainen löytyi HUSLABin sivuilta. Voisi siis liittyä myöskin kilpirauhasen liikatoimintaan?

T. 11

Vierailija

Alkalisen fosfataasin lievästi alentuneet arvot voivat viitata kilpirauhasen sairauksiin, hypertyreoosiin useimmiten. Tyreotropiinin (TSH) kohonnut arvo viittaisi tosiaan kilpparin vajaatoimintaan kuitenkin, mutta tuon TSH-arvon perusteella ei vielä tarkempaa diagnoosia voi tehdä mutta se antaa kuitenkin aihetta jatkoselvittelyyn eli juurikin T3-V:n ja T4-V:n määrityksiin esimerkiksi. Lääkäri varmasti selittää tuloksista sinulle paremmin mutta ei kannata huolestua liikaa noista! :)

T. Opiskelija

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat