Lääkäriä tai sairaanhoitajaa paikalla?!

Vierailija

Minulle tehtiin tulehtuneen umpilisäkkeen poisto tähystyksessä reilu viikko sitten. Haavat ovat siistit eikä kipuja ole kauheasti. Ihmettelen vain, että mistä johtuu lämpöily, kun nyt on ollut muutamana iltana lämpöä max. 37,4. Onko syytä huoleen? Kerran jo soitin sairaalaan, mutta sanoivat, että normaalia. Itseä kyllä huolettaa!

Kommentit (14)

Vierailija

Crp eli tulehdusarvo on joka tapauksessa koholla leikkauksesta aiheutuneen kudosvaurion takia. Jos ei ole pahenevia kipuja tai märkää haavasta en olisi huolissani pienestä lämmöstä. Sitä voi olla leikkauksen jälkeen. Jos menee yli 38 astetta tai vointi heikkenee, kipuja yms niin mene lääkäriin.

Vierailija

On lääkäriä ja sairaanhoitajaa paikalla. Ilmaiseksi et kuitenkaan neuvoja saa. Ja sunnuntaisin sitten tuplakorvaus, 175% ei riitä.

Vatsakirurgialla työskennellyt

Alle 37,4 lämpö ei ole huolestuttavaa. Kun lämpö nousee yli 37,5n, voi kotona ottaa parasetamolia ja seurata tilannetta. Jos kuumeiluun liittyy haavojen kipeyttä, turvotusta, punoitusta tai kuumotusta, tulee ottaa yhteys sinua hoitaneeseen yksikköön. Lämpöily alle 37,4 on normaalia, koska leikkausalueella tapahtuu paljon parantunusprosessin aikana.

Ei siis syytä huoleen.

Se sama vatsakirurgialla työsk...

Lisäksi, koska umpparisi on ollut tulehtunut, yleensä lääkäri on määrännyt antibiootin jonkin ajanjakson ajaksi. Crp:tä ei kannata tuijottaa, koska se nousee viiveellä ja laskee viiveellä. Eli vaikka antibioottikuuri on aloitettu, crp voi silti nousta. Antibiootin vaikutus näkyy crp:ssä viiveellä. Ei siis yhden päivän jälkeen.

Edelleen. Näissä asioissa kannattaa ottaa yhteys sinua hoitaneeseen yksikköön. He tietävät parhaiten, mitä sinulle on tehty, miten olet toipunut ja mitä jatkohoito-ohjeita olet saanut. Usko heitä. Tämä on heidän erikoisalaansa. :)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Yleensä 38.0 on kuumeraja leikkausten jälkeen, joten pieni lämpöily on normaalia.


Mä sain Jorvista potilasohjeen, jossa rajana lukee 37.5 astetta. On kuulemma vielä vuosi sitten ollut tuon 38 astetta mutta nyt tällä tavoin. Ap:lle tiedoksi että crp on normaalistikin koholla leikkauksen jälkeen. Mullakin crp oli 75 ja lääkärin mielestä normaali post-operatiivinen arvo.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat