Vierailija

Meillä on ajankohtaista siirtää kuopus 2v ja esikoinen 5v nukkumaan samaan huoneeseen. Kaipaisin vinkkejä toteutukseen!  Ja kokemuksia toimivista/ei toimivista ratkaisuista :) Meillä tilanne nyt se, että kuopus nukkuu pinnasängyssä vanhempien makkarissa ja esikoinen omassa huoneessa omassa pienten lasten sängyssä. 

Olen miettinyt toteutustapoja siirtoon, vaihtoehtoina olisi ainakin: -siirtää pinnis samaan huoneeseen isomman lapsen kanssa, mutta leikkitila jäisi pieneksi. 

-ostaa kerrossänky, mutta mielestäni viisivee on siihen vielä vähän pieni ja pelkäisin että tippuu yöllä Esim. vessaan mennessä pahasti korkealta :( samoin epäilen että päivisin saisi alvariinsa olla kieltämässä ja pelkäämässä kun riehuisivat yläsängyllä..

-vierekkäin nukkumaan, sohvasänky tms? Tai toisen sängyn alta vedettävä lisävuode?

-parvisänky esikoisella ja pinnis alle? Tässäkin putoamis- ja riehumisesta.. 

Muita ratkaisuja? Kokemuksia?

  • ylös 1
  • alas 5

Kommentit (5)

Vierailija

Ehkä kannattaisi siitä pinnäsängystä luopua?

Meillä on 5-vuotias laitettu kerrossängyn yläsänkyyn. Kannattaa tutustua erilaisiin kerrossänkyihin. Toisissa on hyvät laidat omasta takaa, myös tukevia lisälaitoja löytyy.

Pinnasängyssä tulee myös pienemmän kiipeämis ongelma jossain vaiheessa jos ei vielä ole lähtenyt kiipeilemään. Tai sitten 5v saattaa "auttaa" pienempää sieltä pois esim. kiipeämällä ensin itse sinne pinnasänkyyn ja punttaamalla toisen alas jne.

Vierailija

Niin, se voi olla että isompi auttaa sitten pienempää pois pinnasängystä jos laitta samaan huoneeseen.. Pinnasänky on brio sleep, siinä on korkeat laidat, eli meidän melkein kaksivee ei pääse yksin kiipeämään pois :) normipinniksestä mummolassa kiipeää kyllä sujuvasti ulos.. Laidat ovat toistaiseksi olleet kiinni koska kuopus ei meinaa muuten rauhoittua nukkumaan kun on niin vilkas tapaus! Kokeiltiin ottaa laidat pois ja kuopus tuli unissaan monet kerrat alas sängystä, joten siksikin vielä epäilyttää laittaa "isojen" sänkyyn, vaikka esikoinen oli sellaisessa jo yksivuotiaana :) 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Meillä oli molemmilla Ikean 70x160 cm reunallinen lastensänky, eivät vieneet kamalasti tilaa ja olivat halpoja. Pieni leikkitila oli 5v:n "oma", taaperon lelut oli olkkarissa

Vierailija

Meillä on 54 v. ja 56 v. samassa huoneessa, eikä siitä tule mitään. Mitä teemme?

Vierailija

Suosittelen pientä kerrossänkyä (70x160), esim. Liisa-pieni. Meillä on tämä, lapset siirtyivät siihen 4 ja 2 v. Alaskin saa laidan, joten sieltä ei tipu ja ylhäällä on kunnon laita, eikä sänky ole niin korkea kuin täysimittaiset kerrossäängyt. Aluksi piti vetää tiukkaa linjaa ja sääntöjä yläsängyssä olemisesta, mutta se meni suht äkkiä ohi kun säännöt upposivat ja uutuudenviehätys katosi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla