Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten rajoitatte 14v peliaika tietokoneella

Vierailija

Meillä poika pelaisi aamu 11 yö klo 02 ...miten rajoitatte asiaa - ja mitä sanktioita tulee jos tekee toisin

Kommentit (12)

Vierailija

Menkää ulos. Tehkää jotain yhdessä. Houkuttele lapsi ulos

Miksi lähdet sanktioiden kautta asiaa miettimään

Vierailija

Itse en ole tiukkojen rajojen ihminen, vaan enemmän tilanteen mukaan. Meillä tosin ei 14-v. tytön ruutuaikaa tarvitse rajoittaa, se on tosi vähäistä muutenkin. 10-v. pikkuveljelle sanon välillä, että "nyt oot jo pelannut niin pitkään, että tee välillä muuta" - tehoaa ja riittää meillä. 

Ehkä ap:n tilanteessa vetäisin kuitenkin tiukat rajat - paha sanoa kun en tunne poikaasi - tietty peliaika minkä saa pelata. Jos menee yli sen niin rangaistuksia (kotiarestia, viikkorahaa pois ym) ja jos pysyy rajoissa niin saa jotain kannustinta (mistä tykkää, vaikka lätkämatsi kolmen kuukauden tottelemisen jälkeen tms). 

Seinät on tehty paperista

Itsellä ei lapsia, mutta poikaystäväni pelaa klo 4 asti aamulla jos en marpata. Ehdottaisin että asetat ajan esim klo 23, jonka jälkeen tietokone pysyy kiinni. Tätähän voi tukea sillä, että kun koneen saat sammuksiin, ota virtajohto talteen. Kyllä pysyy kone sammuksissa!
Kunpa saisin tehdä saman tuolle mun omalle, mutta se on "aikuinen mies", huoh!

Vierailija

No ei todellakaan pelaa tuohon aikaan, korkeintaan viikonloppuna silloin tällöin tai loma-aikaan voisi olla mahdollista. Meidän 14-vuotiaalla on kolme kasin aamua, jolloin herätys on 6.45, joten ei sillä pää kestä jos ehtii yöllä nukkua 4-5 tuntia. Ihan järkky karhunpalvelus kasvavalle nuorelle. Pelaa ilmeisesti amerikkalaisten kanssa nettipelejä, mutta kyllä voit tehdä selväksi että tuon ikäinen EI voi tehdä tuollaista valintaa. Jos ei puhuminen ja sopiminen auta, niin:

- otat tietokoneen virtajohdon yöksi pois, tosin näitä saa mistä tahansa elektroniikkaliikkeestä tai kierrätyskeskuksesta parilla eurolla

- joten otat modeemin irti seinästä ja yöksi pois, tosin lapsella saattaa olla erillinen nettiyhteys käytössä, eli voi esim. hyödyntää puhelimen nettiä

- joten otat koko pelivehkeen yöksi pois.

Kumma jos ei noilla pärjää.

Vierailija

Meillä pelaa yleensä viikonloppuisin  noin 11-13, 14-17 ja 18-20 jos ei tule minnekään lähdettyä. Välillä käyn sanomassa että paussin paikka.

Vierailija

Meillä lähtee koko kone jäähylle useaksi päiväksi, jos peliajoista tulee sanomista. 

Nukkumassa ollaan viimeistään klo 22.

Lasten kunto rapistuu, paino nousee, tulee selkäongelmia ja sosiaaliset face to face suhteet kärsii.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Meillä lähtee koko kone jäähylle useaksi päiväksi, jos peliajoista tulee sanomista. 

Nukkumassa ollaan viimeistään klo 22.

Lasten kunto rapistuu, paino nousee, tulee selkäongelmia ja sosiaaliset face to face suhteet kärsii.

Saati sitten se että koulunkäynti menee ihan sekaisin kun nukkuu noin vähän.

Vierailija

Miksi pelaamista tarvitsisi rajoittaa? Mielestäni on törkeää rajoittaa ihmiseltä jotain sellaista asiaa, mistä nauttii ja on kiinnostunut. 

Vierailija

Meillä on 2kpl 14v poikaa jotka ei muuta tekisi kuin pelaisi jos sitä ei rajoittaisi. Tietokoneessa, läppärissä ja tabletissa on salasana (eikä heillä ole omia koneita ). Puhelimet käyn hakemassa klo 22 pois.
Koneita avaan pelaamista varten kun tulen kotiin jos läksyt on tehty ja oma huone on siisti. 2t/pv saa päivässä yleensä max pelata mutta välilä tästä kyllä vähän lipsutaan. Ei tuntikausia kuitenkaan. Peliaikaa voi myös "ansaita" lisää ylimääräisillä kotitöillä ja ulkona olemalla.

Ja siksi pitää olla näinkin tiukat rajat kun molemmilla on oman toiminnan ohjauksen ja rajoittamisen vaikeutta ihan lääkärin diagnoosilla, joillekin varmasti sopii lepsumpi linja.

Vierailija

Meillä 15-vuotiaan tietokoneaika loppuu klo. 22. Ei siinä sen kummempaa rajoitusta tarvita, kyllä tuo osaa sääntöjä noudattaa. :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat