Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onkohan se raskaana...

Naisopettajan pyöristyvä vatsa jää koulussa tuskin keneltäkään huomaamatta.

Kerään perus- ja toisen asteen naisopettajien kirjoituksia omakohtaisista raskauskokemuksista yhteiskuntatieteellistä väitöskirjaani varten. Toivon Sinun kertovan, millaisia kokemuksia Sinulla on omalta raskausajaltasi koulussa. Voit pohtia esimerkiksi:

Miten oppilaat/kollegat/rehtori saivat tietää raskaudestasi? Miten he suhtautuivat?

Miten raskauttasi/kehoasi käsiteltiin työympäristössäsi? Miten toimit?

Miten raskaus vaikutti työskentelyysi koulussa? Koitko muuttuneesi opettajana?

Mikä on ollut mieleenpainuvin raskauteesi liittyvä kokemus työssäsi?

Kaikki ajatuksesi ja huomiosi ovat tärkeitä. Voit kirjoittaa vapaasti omalla tyylilläsi. Otan mielelläni vastaan myös päiväkirjatekstejä.

Pyydän Sinua merkitsemään kirjoituksesi alkuun ikäsi, opetusasteesi, opettajavuosiesi määrän sekä taustatietoja, esimerkiksi työskenteletkö maalla vai kaupungissa. Voit kirjoittaa nimimerkillä.

Kirjoitukset tulevat ehdottoman luottamuksellisesti vain omaan tutkimuskäyttööni. Kirjoittajia ei voi tunnistaa tutkimuksesta.

Lähetä kirjoituksesi minulle 31.01.2016 mennessä sähkopostitse tai postitse osoitteeseen

Kangastie.Reetta.S(at)student.uta.fi (aihekenttään ”Opettajien raskauskokemukset”)

TAI

Reetta Kangastie, Sukupuolentutkimus, Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö,

33014 Tampereen yliopisto

Mikäli lähetät minulle omat yhteystietosi, kerron sinulle halutessasi tutkimuksen etenemisestä. Pyydän Sinua myös mainitsemaan, oletko valmis kertomaan kokemuksistasi lisää haastattelun muodossa.

Lämmin kiitos jo etukäteen!

Reetta Kangastie

Filosofian ja yhteiskuntatieteiden maisteri

Jatko-opiskelija, Tampereen yliopisto

Kommentit (13)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Yhdet vanhemmat olivat pöyristyneitä, kun kehtasin jäädä kesken lukuvuoden äitiyslomalle, mitä oikein ajattelin??

Opettaja epäonnistui nyt luetunymmärtämisessä. Tekstit tulee lähettää sähköpostilla tai tavallisella postilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miksei arvon tutkija voi kerätä aineistoaan suoraan tästä keskustelusta? Kukaan tuskin jaksaa säpoja ruveta lähettelemään.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Siis näin helppo ja pöljä gradun aihe? Hoh hoh hoooo

AP kertoi tekevänsä väikkäriä eikä gradua. Pöljä olet itse.

Vierailija

Miksi suhtautuminen raskaana olevaan opettajaan olisi jotenkin erilaista kuin suhtautuminen ylipäätään raskaana olevaan naiseen?

Vierailija

Hyvä aihe. Joskus ne asiat, joista ei niiden arkisuuden takia muka kannata tehdä tutkimusta, nimenomaan kaipaavat tulla tutkituiksi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Miksi suhtautuminen raskaana olevaan opettajaan olisi jotenkin erilaista kuin suhtautuminen ylipäätään raskaana olevaan naiseen?

No eihän sen kuuluisikaan olla erilaista. Mutta opettajan rooli oppilaiden elämässä on sen verran suuri, että opettajasta tulee herkästi jonkinlainen "julkinen eläin", jonka oikeus yksityiselämään voidaan kyseenalaistaa.

Johan tuossa yllä joku kertoi yksien vanhempien loukkaantuneen, kun opettaja kehtasi jääda äitiyslomalle kesken kouluvuoden. Ei sekään ihan terveestä asenteesta opettajaa kohtaan kerro.

Vierailija

Aihehan on todella mielenkiintoinen! Opettaja on työssään puolijulkisessa roolissa siten, että ihmiset usein kokevat oikeudekseen puida aiheita kuten sopivaa pukeutumista, seurustelusuhteita, omien lasten kasvatusta tai alkoholinkäyttöä. Ei tässä suhteessa yhtä "paha" ammatti kuin vaikka pappi, mutta sinne päin kuitenkin. Raskaus puolestaan on asia, joka usein mielletään yksityiseksi. 

Ja tämähän oli nyt kirjoituspyyntö. Eli tarkoitus on tutkia aiheesta pyynnöstä tehtyjä tekstejä ja mahdollisesti käyttää niitä esim. haastatteluaineiston taustamateriaalia. Vauvapalstan ketjuja voisi toki tutkia myös sinällään, ja sekin voisi olla sekä mielenkiintoista sinällään että myös yhteiskunnallisesti kiinnostavaa. 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat