Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hei

meillä on n.4kk ikäinen vauva. Aiemmin aktiivinen seksielämämme on muuttunut vauvan myötä sohvaperuna tasolle. Ongelma ei ole siinä,etteikö aikaa seksille olisi,vaan se, että minun ei tee mieli. Ei puolison kanssa,eikä yksin.

Tiedostan haluavani puolisoni jollain tasolla,mutta edes halailu,suutelu saatika yhdyntä,ei kiinnosta.

Imetän vielä,mutta toinen lapsi olisi haaveissa aika piankin. Ilman seksiä sititä on kuitenkin turha edes haaveilla.

millon haluni palaavat vai olenko menettänyt ne kokonaan?

Kommentit (1)

Moikka.

Kiitos kysymyksestäsi. Hienoa, että uskallat nostaa esille seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset heti äitiyden alkumetreillä. Kerroit, ettei sinun tee mieli vaikka ennen vauvan syntymää seksielämänne oli aktiivinen. 

Tilanne nostaa esille varmaan monenlaisia tunteita. Voit kokea esimerkiksi surua, turhautumista tai ärtymystä ja ne kaikki ovat sallittuja tunteita. Oletteko pystyneet puhumaan asiasta yhdessä kumppanisi kanssa?

Synnytyksen jälkeen naisen seksuaalisen halun herääminen on hyvin yksilöllistä. Jokainen nainen käy läpi hormonimyrskyn, kun odotusajan suuri naishormonipitoisuus romahtaa synnytyksen jälkeen ja prolaktiinin eritys alkaa imetystä varten. Kestää keskimäärin 8-12 viikkoa, ennen kuin emättimen ja klitoriksen seksuaaliset reaktiot kuten esimerkiksi kostuminen palautuvat. 

Kerroit, että imetät tällä hetkellä. Imetys vaikuttaa yksilöllisesti munasarjoihin lamaannuttaen niitä. Siksi estrogeeni- ja testosteronitasot voivat olla jopa kuukausia matalat. Juuri näiden hormoonien puute vaikuttaa seksuaaliseen halun vähentymiseen, limakalvojen  ohentumiseen ja seksuaalireaktioiden vaimenemiseen. Myös mahdolliset synnytysvauriot ja synnytyskokemus voivat vaikuttaa haluun.

Haluun vaikuttaa myös uusi ja ihmeellinen elämäntilanne. Miten koet itsesi äitinä? Miltä naiseus tuntuu, kun siihen on tullut uusi ulottuvuus äitinä? Miten suhtaudut raskaudesta ja synnytyksestä palautuvaan kehoosi?

Osaat hyvin eritellä kokemustasi. Yritä olla kumppanisi lähellä säännöllisesti vaikka sohvalla ja anna itsellesi lupa olla vain. Sekin on ihan ok, ettei tee mieli. Uskon, että halusi heräilee pikku hiljaa. Kehosi käynnistyy taas uudelleen ajan kuluessa ja stressi haluttomuudesta hälvenee, kun sille antaa luvan. Kun vauvan unirytmi menee säännöllisemmäksi voi olla hetkiä, jolloin halu voi herätä spontaanisti.

Yritä nauttia vauvastasi, miehestäsi, syksystä ja asioista, mitkä muuten tuottavat sinulle iloa. Huolehdi myös hyvästä ruokarytmistä ja mielekkäästä liikunnasta esimerkiksi vaunulenkeillä. Suosittelen myös pitämään huolta lantionpohjalihasten palautumisesta jumppaamalla niitä. Mieltä voi helliä vaikka lukemalla eroottisviritteistä kirjallisuutta.

Toivon teidän vauvatoiveelle kovasti onnea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat