Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuinka tehdään kotijogurttia? Viiliä osaan jo tehdä mutta jogurtin resepti puuttuu.

Vierailija
31.01.2006 |

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
31.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
2/2 |
31.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jogurtti



1 l maitoa



1 dl maustamatonta jogurttia



(2 rkl maitojauhetta)







Pastöroidun maidon rakenne puretaan siten, että se ensin kuumennetaan yli 70 asteiseksi eli kuumaksi (pinta alkaa juuri ja juuri elää, mutta ei kiehahda) Maito jäähdytetään kädenlämpöiseksi (37 C), jolloin lisätään juureksi valmista jogurttia, esim. puoli purkkia Bulgarian jogurttia. Sekoita juuri ja haalea maito kannuun ja jätä se huoneen lämpöön hapantumaan yön yli tai vuorokaudeksi kunnes se on sakeutunut. Jos haluat jogurtista oikein paksua lisää maitojauhe maitoon yhdessä jogurtin kanssa ennen hapatusta. Sulje valmiin jogurttikannun kansi ja pane jääkaappiin jäähtymään. Säilyy noin 5 vuorokautta. Huomaa että pitkään säilytetty jogurtin siemen ei enää sakeuta, vaan tarvitset aika ajoin uuden siemenen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kuusi kahdeksan