Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mihin voisi käyttää loput piparit, joita kukaan ei enää jaksa syödä? Siis leipomisvinkkejä olisin vailla. :-)

Vierailija
01.01.2006 |

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
01.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

siellä oli muitakin ohjeita kuin ruuneperit

Vierailija
2/3 |
01.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

se syö ne kaikki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
01.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Appelsiininmakuinen piparijuustotorttu (8–10 hengelle)



Appelsiini antaa piparkakunmakuiselle juustokakulle raikkaan vivahteen. Kakku paranee, kun se saa vetäytyä jääkaapissa, joten sen voi leipoa vaikkapa pari päivää ennen tarjoiluhetkeä.



Pohja:

25 paksuhkoa piparkakkua

50 g voita sulatettuna

1 tl jauhettua kanelia



Täyte:

200 g maustamatonta

Philadelpia-tuorejuustoa

100 g appelsiininmakuista

Hovi-tuorejuustoa

2 kananmunaa

2 dl ranskankermaa

1 1/2 dl sokeria

1–2 appelsiinin raastettu kuori



Hienonna piparit monitoimikoneessa tai laita ne muovipussiin ja murskaa kaulimen avulla.



Sulata voi. Nypi se ja kaneli piparimurujen joukkoon. Rasvaa pyöreä irtopohjavuoka ja painele murut vuoan pohjalle, laita hieman myös reunoille.



Laita pohja jääkaappiin jähmettymään ja tee sillä aikaa täyte.



Sekoita täyteaineet tasaiseksi seokseksi ja kaada vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin puolisen tuntia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Älä anna kakun pinnan ruskistua.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä viisi