Mihin voisi käyttää loput piparit, joita kukaan ei enää jaksa syödä? Siis leipomisvinkkejä olisin vailla. :-)
Kommentit (3)
Appelsiininmakuinen piparijuustotorttu (8–10 hengelle)
Appelsiini antaa piparkakunmakuiselle juustokakulle raikkaan vivahteen. Kakku paranee, kun se saa vetäytyä jääkaapissa, joten sen voi leipoa vaikkapa pari päivää ennen tarjoiluhetkeä.
Pohja:
25 paksuhkoa piparkakkua
50 g voita sulatettuna
1 tl jauhettua kanelia
Täyte:
200 g maustamatonta
Philadelpia-tuorejuustoa
100 g appelsiininmakuista
Hovi-tuorejuustoa
2 kananmunaa
2 dl ranskankermaa
1 1/2 dl sokeria
1–2 appelsiinin raastettu kuori
Hienonna piparit monitoimikoneessa tai laita ne muovipussiin ja murskaa kaulimen avulla.
Sulata voi. Nypi se ja kaneli piparimurujen joukkoon. Rasvaa pyöreä irtopohjavuoka ja painele murut vuoan pohjalle, laita hieman myös reunoille.
Laita pohja jääkaappiin jähmettymään ja tee sillä aikaa täyte.
Sekoita täyteaineet tasaiseksi seokseksi ja kaada vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin puolisen tuntia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Älä anna kakun pinnan ruskistua.
siellä oli muitakin ohjeita kuin ruuneperit