Lue keskustelun säännöt.
Peston ohje, löytyykö keneltäkään?
23.12.2005 |
En sentään joulupöytään haikaile pestoa mutta muuten mieli tekisi.
Joskus olen pestoa tehnyt ja laittanut muistaakseni ainakin seuraavia aineksia, basilikaa, parmesan-juustoa, valkosipulia, pinjansiemeniä ja oliiviöljyä. Tuliko muuta ja mitkä ovat mittasuhteet? Entäs punainen pesto?
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mielestämme tämä on paras kokeilemistamme ohjeista:
1 dl manteleita tai pähkinöitä (olen laittanut puolet ja puolet)
2 dl persiljaa hienonnettuna
2 dl basilikaa hienonnettuna
3-4 valkosipulin kynttä
2 dl oliiviöljyä
1 dl parmesaanijuustoraastetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
hieman balsamiviinietikkaa
Hienonna ensin mantelit/pähkinät tehosekoittimessa. Lisää joukkoon persilja ja pienitty basilika. Lisää myös valkosipulin kynnet ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko heinojakoista. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä + balsamiviinietikka.
Sekoita sitten joukkoon parmesanjuustoraaste ja mausta kastike suolalla sekä muutamalla kierrokeslla mustapippuria myllystä.