Joulutàhtien resepti
Tarvitsisin joulutàhtien reseptin. Siis taikinan (ei valmistaikinaa) ja keskellehàn tulee tietysti luumuhilloa. Mikà uunin làmpòtila?
Kommentit (2)
Kermaviilivoitaikina:
150g voita
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1prk kermaviiliä
Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.
Kermavoitaikina:
3 kuohukermaa
6½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
250g voita
(1-2rkl konjakkia)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkistyisi. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa noin ½ h.
Joulutorttujen paisto-ohje: 200 asteessa noin 8 min. uunin yläosassa.
Rahkavoitaikina:
1prk (250g) maitorahkaa
250g voita
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.