Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pullavinkkejä kehiin, kiitos. Tuoretta pullaa kiireessä / pakastettujen pullien sulattaminen? Jouluiset pullat?

07.12.2005 |

Olettaen, että en hae raakapakasteita kaupasta ;-), miten saisin mahdollisimman tuoreita pullia tarjolle päivänä, jona en ehtisi tehdä ja nostattaa pullataikinaa, mutta kuitenkin pyörittää ja paistaa pullat? Siis onnistuuko pulla, jos taikinan tekee jo leipomista edellisenä päivänä (ja jos, niin missä lämpötilassa taikina kannattaa säilyttää)?



Järkevintä olisi ehkä tehdä pullat kaikessa rauhassa ja pakastaa ne. Miten saatte pakastepullan maukkaimmin tarjolle, siis miten sulatatte ja lämmitätte sen? Millainen pulla sopii parhaimmin pakastettavaksi (kokemuksia eri resepteistä)?



Vielä tyhmä kysymys kananmunasta. Pullanhan voi kai tehdä ilman kananmunaakin, mutta muna-allergikoille sopivaa siitä ei saa, vai saako? Siis onko munalla voitelulle vaihtoehtoa?



Lopuksi: Mitä koristeeksi pullaan niin että siitä tulee erityisen jouluista? (Nyt ei olisi aikaa opiskella hienojen muotopullien tekoa :-) Säilykekirsikoita, mitä muuta?



kyselee wannabe-pullantuoksuinen Alpha Mom

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
07.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ekoihin kysymyksiin vastaus:

Voit tehdä pullataikinan edellisenä iltana ja laittaa sen kannellisessa tiiviissä astiassa(tupperin purkit on must!) jääkaappiin....siellä se kohoaa hitaasti ja on seuraavana aamuna leivontakunnossa!! (loistotapa tehdä myös aamuisin tuoreita sämpylöitä!)

TAI

Voit tehdä pullat aivan valmiiksi mutta pakastaa ne raakana.

Se vaatii tietty hiukan pakastintilaa että saa pullat pellillä tms tasaisella levyllä sinne että jäätyvät , jonka jälkeen ne voi pakastaa missä rasioissa haluaa ja ennen tarjoilua vaan paistaa kuten kaupan valmiit raakapakasteet:)





Pakastamisesta olen todennut että kun malttaa tehdä mahdollisimman " löysän" pullataikinan -on ne pakastimesta sulatettunakin pehmeitä ja hyviä(siis jos on paistanu pullat ja pakastanu) Ja ne voi pikalämmittää mikrossa just pöytään ja ovat kuin tuoreina. Jos ei ole mikroa tai haluaa ne laittaa uuniin muuten vain, siin sinne samaan uuniin tilkka vettä jossain uuninkestävässä astiassa ja se takaa sen ettei pullat kuivu koviksi koppuroiksi.





JA pulla kannattaa tehdä aina ilman kananmunaa-tulee paljon parempi niin! Pehmeä ja hyvä:)

Jos haluaa että ne on allergiselle sopivat, ei saa sit edes voidella kananmunalla!



ja jouluisen pullan vois ehkä saada tomusokeria ripasuttamalla ennen pöytään laittoa? *tuli mieleen kun vihaan ite säilykekirsikoita;D*





pullantuoksua!



Vierailija
2/5 |
09.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos voitelet sokerivedellä, ole tarkkana ettei sitä vettä mene pullan pohjalle - se nimittäin palaa herkästi jos paistat yhtään liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
10.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

pitäisi pullan kosteampana.

Vierailija
4/5 |
13.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

paistamisen JÄLKEEN (ei siis ennen, jos haluaa kunnon kiillon).



Jouluiset pullat tulevat laittamalla piparitaikinaa päälle... (siis tulee yhdistelmä pulla+pipari)



Jouluun kuuluu mielestäni myös toscapulla, eli pulla jonka päälle koloon laitetaan mantelilastu+sokeri+rasva-seos.

Vierailija
5/5 |
13.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

jouluinen pulla on myös joulukranssi (ja nopea tehdä!)



Kranssin voi tehdä kiertämällä kahta pullasäiettä toistensa ympäri tai ihan perinteisellä letityksellä. Kranssiin tulee taikinan sisälle coctailkirsioita/rusinoita/manteleita/taateleita/kuivattuja hedelmiä tai niiden yhdistelmä. Päälle koristeeksi coctailkirsikoita ja runsaasti raesokeria.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi kahdeksan