Nopeasti, miten maustetaan porsaanlihasuikaleet?
Olen tekemässä wokkia maustamattomista porsaanlihasuikaleista, enkä pikaisella etsinnällä googlesta löytänyt ohjetta niiden maustamiseen. Saisiko nopeita vinkkejä kiitos?
Kommentit (11)
Inkivääriä, kuminaa, chiliä, korianteria, soijakastiketta, kalakastiketta.
Miten voisi maustaa tavallisemmilla mausteilla? Kannattaako paistaa öljyssä? Heitetäänkö mausteet vaan suikaleiden päälle vai ennen lihaa siihen öljyyn? Opettelen vasta käyttämään marinoimattomia tuotteita!
Vaikka pippuria, curryä, paprikamaustetta, chiliä. Sinne öljyyn vaan paistumaan suikaleiden kanssa.
Opettele myös ostamaan liha suikaloimattomana.
Possu sietää melkein mitä vaan!
Pane soijaa, jos sitä on. Mutta suolakin käy. Jotain pippuria: musta/valko/mauste/chili, mikä vaan käy. Jos on inkivääriä, laita sitä.
Paprikajauhekin käy hyvin, samoin curry.
Kuminaa (ja nyt siis on kyse juustokuminasta eli jeerasta, ei siitä perinteisestä suomalaisesta) laita, jos on, samoin kurkuma ja korianteri käyvät. Mutta näitä intialaistyylisiä et tarvitse välttämättä.
Wokissa heittäisin timjamin öljyyn ennen lihoja.
Noi vakioporsaanlihasuikaleet eivät ole filettä, vaan vaativat 30-40 minuuttia kypsyäkseen. Se ei sinänsä ole mikään ongelma, mutta ei siitä wokkia tule, vaan itämaista porsaspataa!
Wokkaus tarkoittaa pikapaistamista.
Kokit tuppaavat aloittamaan suolasta ja mustapippurista (rouhitusta) jos ei ole jälkiruoasta kyse. Joskus joku muu pippuri käy paremmin mutta noista voi aloittaa.
Lihan pitää maistua lihalle eikä peitellä sitä liiallisilla mausteilla. Suola ja pippuri riittää. Paista suikaleet sipulin kanssa öljytilkalla ja vähän voita.
soijakastiketta
inkivääriä
valkosipulia
chiliä
limea/sitruunaa