Luumurahka
Miten tehdään? Tai siis lähinnä mitä kuivatuille luumuille tehdään ennen kuin ne laitetaan rahakaseokseen?
Kommentit (3)
Luumurahka
(neljälle)
200 g maitorahkaa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
150 g makeutettua luumusosetta tai ¿marmeladia/ kiisseliä
1 tl vaniljasokeria
¾ dl sokeria
1. Vaahdota kerma, lisää rahka ja mausta sokereilla.
2. Sekoita luumu joukkoon kevyesti nostellen.
3. Lopputulos on kauniimpi, jos luumu ei ole aivan tasaisesti rahkan joukossa.
4. Annostele jälkiruokamaljoihin tai ¿kulhoon.
5. Koristele esimerkiksi yrtinoksilla ja/tai punaisilla säilykekirsikoilla.
Luumurahka 2
1 pss (227 g) kuivattuja, kivettömiä luumuja yms.
2 ½ dl vettä
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1. Keitä luumuja miedolla lämmöllä kannen alla kunnes ne pehmenevät (noin 10 minuuttia).
2. Soseuta haarukalla, jäähdytä.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Sekoita luumusose rahkaan ja kääntele joukkoon kermavaahto.
5. Makeuta sokerilla mieleiseksi.
ja sittten sauvasekottimella ihan mosoksi.
Sokeria maun mukaan
Ja pieni liraus sitruunamehua tuo pienen kirpeyden jos haluat.
Kyllä luumumarmelaadikin käy
Mä olen ihan vaan veitsellä pilkkonut ne kuivatut luumut suikaleiksi ja sitten sekoittanut rahkan ja kermavaahdon seokseen maustumaan. Maustukoon/pehmentyköön vaikka yön yli, niin ei tuu juhlapäivänä kiirettä.
Sokeriakaan en ole aina pannut kun tykätään happamammasta.