Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Osaatteko herättää henkiin leipomalla nämä kuolleet reseptit? Suolainen ja makea piirakkataikina!

Vierailija
30.12.2012 |

-Keitettyjä ja sitten jäähtyneinä kuorittuja perunoita, ehkä noin puoli kiloa, survotaan

-250 grammaa margariinia hierotaan sinne joukkoon n k sormenpäillä

-yksi muna sekoitetaan joukkoon

-suolaa

-sitten jauhoja (onko vielä puolikarkeita) niin paljon, että taikina ei jää käsiin kiinni



Tämä on kaikki silmämääräistä, en muista mitään mittoja, iso pellillinen pitäisi tulla, paistetaan ehkä 200 asteessa kunnes kaunis ruskea väri pinnalla. Piirakka voidellaan munalla ennen kuin laitetaan uuniin ja koristellaan semmoisilla haarukalla tehdyillä jäljillä, viistottain yhteensuuntaan tai vaikka kahteen suuntaan ristikkäin.

________



Piirakan sisälle voi laittaa esim.

-riisi + paistettu jauheli + sipuli sekoituksen

-munariisi

-riisilohi

-riisitonnikala (???)

-siis vaikka mitä keksii

Taikina on täyttävä ja menee ateriasta nykyihmiselle esimerkiksi keiton tai pelkän esim. lihaliemen kanssa



__________



Hyvä joulutorttu ja muu torttutaikina olisi seuraava:



-purkki kermaa vatkataan vaahdoksi

-lisätään vehnäjauhot, sellainen määrä, että ei tartu käsiin

-joukkoon nokare voita tai margariinia, hierotaan sormin sinne taikinaan

-mahdollisesti ei mitään sokeria

-en enää muista, että laitettiinko vaikka yksi munankeltuainen

-tortut tai mitä ne nyt on, voidellaan munalla ennen uuniin laittamista

-paistetaan ehkä 175 asteessa

__________



Jos valmistatte tämmöisen taikinan, niin tulkaa kertomaan miten onnistuitte ja mitkä määrät mitäkin laitoitte! Kiitti!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla