Osaatteko herättää henkiin leipomalla nämä kuolleet reseptit? Suolainen ja makea piirakkataikina!
-Keitettyjä ja sitten jäähtyneinä kuorittuja perunoita, ehkä noin puoli kiloa, survotaan
-250 grammaa margariinia hierotaan sinne joukkoon n k sormenpäillä
-yksi muna sekoitetaan joukkoon
-suolaa
-sitten jauhoja (onko vielä puolikarkeita) niin paljon, että taikina ei jää käsiin kiinni
Tämä on kaikki silmämääräistä, en muista mitään mittoja, iso pellillinen pitäisi tulla, paistetaan ehkä 200 asteessa kunnes kaunis ruskea väri pinnalla. Piirakka voidellaan munalla ennen kuin laitetaan uuniin ja koristellaan semmoisilla haarukalla tehdyillä jäljillä, viistottain yhteensuuntaan tai vaikka kahteen suuntaan ristikkäin.
________
Piirakan sisälle voi laittaa esim.
-riisi + paistettu jauheli + sipuli sekoituksen
-munariisi
-riisilohi
-riisitonnikala (???)
-siis vaikka mitä keksii
Taikina on täyttävä ja menee ateriasta nykyihmiselle esimerkiksi keiton tai pelkän esim. lihaliemen kanssa
__________
Hyvä joulutorttu ja muu torttutaikina olisi seuraava:
-purkki kermaa vatkataan vaahdoksi
-lisätään vehnäjauhot, sellainen määrä, että ei tartu käsiin
-joukkoon nokare voita tai margariinia, hierotaan sormin sinne taikinaan
-mahdollisesti ei mitään sokeria
-en enää muista, että laitettiinko vaikka yksi munankeltuainen
-tortut tai mitä ne nyt on, voidellaan munalla ennen uuniin laittamista
-paistetaan ehkä 175 asteessa
__________
Jos valmistatte tämmöisen taikinan, niin tulkaa kertomaan miten onnistuitte ja mitkä määrät mitäkin laitoitte! Kiitti!