Vinkkejä piparkakkutalon kasaamiseen ja koristeluun
Millaisilla aineilla saatte talon kestämään parhaiten kasassa? Sulatettu sokeri on varmaan tehokkain, mutta olisi kiva, että talo olisi syötävissä joulun jälkeen.
Tomusokeri-vesiseosta olen myös kokeillut, mutta jostain syystä se on koostumukseltaan aina vääränlaista: joko liian löysää tai liian paksua.
Kommentit (9)
ihan tomusokeri+vesi kuorrutetta myös kasaamiseen. Kaveri sanoi että hän käyttää aina sulatettua tummaa suklaata. Kestää kuulemma paremmin.
tomusokeri, munanvalkuainen, etikka/sitruuna
On syötävää, jos liikaa kuumentaa on katkeran makuista. Ja tarviit useammat kädet.
Koristeet laitan sokerikuorrotuksella, teen jämäkän tomusokerivalkuaismössön, sillä pysyy.
Jos se palaa, maistuu pahalta, mutta ainahan sen reunan voi jättää syömättä.
Meillä kyllä aina menee kaikki..=)
eli sitä ei syödä, on kuumaliima ehdottomasti paras keino liittää osat yhteen.
sitä lienee kolmea väriä, valkoista, vaaleanpunaista ja vihreää, ja se on joulupipareiden koristeluun tarkoitettu. Loistavasti liimaat sillä myös talonosat kasaan, ja maistuu hyvältä vielä viikkojenkin päästä. (mitä enemmän liimaa osien välissä, sitä parempaa :-)
osta ainakin 2 tuubia valkoista taloa varten. kuivuu aika nopsaan, joten ei tarvitse pitää kiinni kovin kauaa. eikä polta sormiaan...