Siis hyi! miten pahaa on maitorahka
mitä ihmettä te laitatte siihen, että voitte syödä ilman sokeria ja kermavaahtoa?? Olen laittanut marjoja ja hedelmiä, mutta joko niitä saa olla desitolkulla tai maitorahkaa vain ruokalusikallinen, että sitä vois sanoa hyväksi.
Kommentit (11)
Aluksi laitoin 250 g rahkaa puolikkaan purkin ananasmurskaa ja pilkoin makeudeksi 1/4 banaanin. Nykyään laitan pari lusikallista marjoja ja hyvältä maistuu.
kuten laitan muroihin ja kaikkeen muuhunkin mihin muuten tavataan sokeria laittaa.
eikö noissa ananaksissakin ole sokeria ihan hirveästi ja mehukeitoissa ja -tiivisteissä myös?
Makeutusaineita en itse suuhuni laittaisi...
tai lusikallisen tai kaks mustikoita tai mustaherukoita.
mutta niissä rahkoissakin on eroja. esim. ennen tuli ostettua rainbow rahkaa. mutta sehän on aika järkkyä.
nykyään syön valion pehmeää maitorahkaa. siinä on sellaisenaan syötäväksi mukavampi koostumus (nimensä mukaan ei niin tinttanaa) ja makukin on mielestäni pehmeämpi. en ole katsonut, mitä eroa siinä ravintoarvoiltaan on, kun en tuollaisista niinkään ole kiinnostunut. maitorahka vain on maistuva, helppo ja täyttävä välipala kotona tai lounas töissä. en siis laihduta / bodaa.
ja tosiaan, kuten joku aiempikin sanoi, se on myös tottumiskysymys. aluksi ei ollut mustakaan ihan kauhean hyvää. just banaanin ja pilttisoseiden kanssa maistui. pikkuhiljaa muut maut karsiutui sitten kokonaan pois ja maistuu kivalta ja raikkaalta ihan sellaisenaan.
kokeile esim. omenasoseen kanssa. sellasia "tuubeja" luomuomenasosetta ainakin myydään, kätevä puristaa sekaan.
millä voi vähän taittaa sitä kirpeyttä, on lisätä rahkaan raejuustoa! Sitten ei tarvita makeuttakaan enää paljoa, plus rahka tuo annokseen lisää proteiinia... =)
karppaajat saa syödä kermaakin, tai riko kananmuna sekaan, pehmentää makua. Niinhän se rahkapiirakankin täyte tehdään että lisätään rahkan sekaan muna ja sokeria. Jos et makeutusainetta halua käyttää niin osta luontaistuote kaupasta kunnon steviaa (ei mitään sekoitusjauheita esim. canderel jossa on makeutusainetta mukana) ja makeuta sillä. Puhdas luonnontuote
On yhtä hyvää kuin Valion pehmeä ellei jopa parempaa ja ravintoarvoiltaan parempaa kuin valio pehmeä (muistaakseni).
Mun rahkasuosikit:
*1prk rahkaa + 100g mehukeittoa sokeroimaton tai sokeroitu+ 1rkl auringonkukansiemeniä
*1prk rahkaa + tuoremehua + banaani + maustamaton jugurtti + mansikoita ja näistä smoothie
*1prk rahkaa pehmennykseksi loraus vähärasvaisinta ruokakermaa + ananasta tms.
Teen jälkkärirahkankin ruokakermaan välillä kun haluan kevyempää. Sehän ei vatkaudu joten kuohkeus jää puuttumaan, mutta pehmentää makua. Kuohkeutta saisi vaikka valkuaisvaahdosta. En ole kokeillut kylläkään :)
ehkä purkilliseen noin teelusikallisen ja esim. mustikoita. Käytän Valion pehmeää rahkaa.
mutta ei tulisi sitten mieleenkään yrittää sitä "väkisin" syödä minkään kanssa. Eihän kenenkään ole pakko rahkaa syödä.