Keliaakikot: mitä ruokaa kaipaatte eniten?
Varmaan suurimmalla osalla kaihoa aiheuttaa tuore ruisleipä. Ainakin näin olen muiden keliaakikkojen kanssa jutustellessa päätellyt.
Mitä muita ruokia/herkkuja olette jääneet kaipaamaan?
Itse kaipaan eniten Ristorante Mozzarella -pakastepizzaa ja silloin tällöin berliininmunkkeja!
Kommentit (13)
tavallista leipää... ei taikinaista tunnetta suussa, voi niitä aikoja
tosin olen ollu keliaakikko viisivuotiaasta asti joten en oikeastaan muista miltä mikään ns. tavallinen maistuu. ennen kaihosin kyllä karjalanpiirakoiden perää mut nykyset vuohelan karjalanpiirakat on niin aidon näkösiä ja herkullisia että nammmm
Mulla ainoa todellinen kaipuunaihe on tuo karjalanpiirakka. Olen kokeillut vain Moilasen pakastekarjalanpiirakoita ja nehän ovat ihan hirveitä! Mutta pitääpä seuraavan kerran yrittää löytää tuo Vuohela kauppareissulla...
Ja sille jolla on ikävä olutta ja viskiä, niin kyllähän keliaakikoille on myös gluteenitonta olutta tarjolla, samaten viski on gluteenitonta. Onhan niissä ne nautintarajat, mutta pari alkoholiannosta saa ottaa. Tietenkin eri juttu, jos on ihokeliakia joka aiheuttaa oireita noistakin tuotteista.
tavallista leipää... ei taikinaista tunnetta suussa, voi niitä aikoja
Mä teen aina ite leipäkoneella leivän. Tuoreena on parempaa kuin kaupan vehnäleivät ja seuraavina päivinä paahdettuna ihan passelia.
Pari kertaa oon leiponut myös sämpylöitä, namimaiskis! Tärkein niksi on, että jättää taikinan löysäksi, niin koostumuksesta ei tule rakeista/tiivistä.
-ap
olutta ja whiskyä
Mä vedän Kukkoa! Se on ihan parasta kaljaa.
Viskiä en onneksi ole ikinä edes oppinut juomaan. ;)
mutta keliakiadiagnoosin jälkeen olen juonut vain ihan muutaman gluteenittoman oluen. Light Beer on suosikkini. Mutta täytyy sanoa, että makuaisti tottui nopeasti siideriin enkä ole sen koomin paljoa olutta kaivannut. Se maistuu aika happamalta tauon jälkeen. Olen todella yllättynyt tästä koska ennen olut oli lempijuomani!
-5-
Ruisleipää en haikaile, koska gluteenittomat tummat leivät ajavat minulle saman asian. Ei tosin isojen valmistajien, vaan Vuohelan, jota voin tosiaan suositella.
Ruisleipää en haikaile, koska gluteenittomat tummat leivät ajavat minulle saman asian. Ei tosin isojen valmistajien, vaan Vuohelan, jota voin tosiaan suositella.
Vuohelan leivät ovat hyviä, samaten Pirjon Pakarin tattarileipä. Se on jopa parempaa kuin ruisleipä. Geisha oli melkein ainoa suklaa, josta tykkäsen ennen keliakiaa... mutta kaipaan sitä ehkä kaksi kertaa vuodessa.
-5 ja 8-
Minä kaipaan joskus Geishoja ja tavallisia lakuja :)
Oi, mulle tuli näistä mieleen omat vanhat suosikkini Bisbis-laku ja Pantteri!
tosin olen ollu keliaakikko viisivuotiaasta asti joten en oikeastaan muista miltä mikään ns. tavallinen maistuu. ennen kaihosin kyllä karjalanpiirakoiden perää mut nykyset vuohelan karjalanpiirakat on niin aidon näkösiä ja herkullisia että nammmm
Mulla ainoa todellinen kaipuunaihe on tuo karjalanpiirakka. Olen kokeillut vain Moilasen pakastekarjalanpiirakoita ja nehän ovat ihan hirveitä! Mutta pitääpä seuraavan kerran yrittää löytää tuo Vuohela kauppareissulla... Ja sille jolla on ikävä olutta ja viskiä, niin kyllähän keliaakikoille on myös gluteenitonta olutta tarjolla, samaten viski on gluteenitonta. Onhan niissä ne nautintarajat, mutta pari alkoholiannosta saa ottaa. Tietenkin eri juttu, jos on ihokeliakia joka aiheuttaa oireita noistakin tuotteista.
Kannattaa tosin varautuu siihen et Vuohelan karjalanpiirakat tuppaa maksa an. 2e enemmän paketti kuin moilasen piirakat. Mutta on iso ero niissä!
Ite olin kouluaikoina tosi kade muille ku söivät aitoi piirakoita munavoilla jaite sain aina noita moilasen kuivia känttyjä, joissa kuori niin paksu ja kova et söin vaa sen täytteen enkä tykänny... mut sitten löyty vuohelan piirakat ni oi että :) sääli että opiskelijabudjetilla ei kovin usein voi niitä ostaa, ku se vitosen per paketti tuntuu kukkarossa.
Ennen tota vuohelaa sai vaan tuoreena mutta nykysin löytyy useimmilla kaupoilla pakasteistakin :)
Hankasalmen gluteenittomat piirakat (Saksalan leipomo).
tosin olen ollu keliaakikko viisivuotiaasta asti joten en oikeastaan muista miltä mikään ns. tavallinen maistuu. ennen kaihosin kyllä karjalanpiirakoiden perää mut nykyset vuohelan karjalanpiirakat on niin aidon näkösiä ja herkullisia että nammmm