Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tiikerikakkuohjetta kaipailen!

02.12.2005 |

Sain juuri tupperin silikonivuuan mutta en löydä mistään tiikerikakun ohjetta. Olen aloitteleva kokki ja otan lapset mukaan leipomaan, joten muitakin helppoja kakkuohjeita kaivataan näin joulun alla....

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
03.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiikerikakku

3 munaa

2½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl maitoa

1½ rkl kaakaojauhetta

150 g margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä



Vaahdota munat ja sokeri. Lisää toisiinsa sekoitetut vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho. Lisää maito ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty margariini.



Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja värjää se kaakaojauheella ruskeaksi. Laita taikina kerroksittain vuokaan, niin että päällimmäisenä ja alimmaisena on vaalea kerros. Marmorikuvio saadaan nostelemalla kahdella haarukalla. Paista alaritilällä 200 asteessa 45 min

Vierailija
2/3 |
03.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Englantilainen kahvikakku



250 g voita

3 dl sokeria

3 kpl kananmunia

1,5 dl maitoa

4,5 dl vehnäjauhoja

1 tl vanilliini/vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

100 g rouhittua mantelia



1. Vaahdota voi ja sokeri.

2. Lisää munat yksitellen vatkaten.

3. Yhdistä kuiva-aineet keskenään.

4. Lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan.

5. Sekoita tasaiseksi, vältä turhaa vaivaamista.

6. Paista huolella voidellussa, vehnäjauhoilla jauhotetussa rengasvuoassa 170 asteessa kypsäksi noin 50 minuuttia.

7. Anna seisahtaa hetki ja kumoa jäähtymään.

8. Kiehauta 4 rkl fariinisokeria ja 1,3 dl kuohu/vispikermaa, lisää 4 rkl voita ja noin 1 pkt tomusokeria.

9. Kuorruta kakku lämpimällä massalla ja koristele mantelilastuilla.

10. Halutessasi voit pakastaa kakun ja kuorruttaa sen myöhemmin.



Hedelmäinen taatelikakku

(25 annosta)



1 pss (250 g) kivettömiä taateleita

1/2 pss (à 250 g) kuivattuja aprikooseja

1 tlk (160 g) punaisia kirsikoita

200 g leivontamargariinia

2 munaa

1 1/2 dl sokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

1 tlk (2 dl) vispikermaa



Vuokaan:

n. 1 dl kookoshiutaleita



1. Voitele noin 1,8 litran rengasvuoka.

2. Jauhota se kookoshiutaleilla.

3. Paloittele taatelit ja aprikoosit saksilla.

4. Leikkaa kirsikat pieniksi paloiksi.

5. Sulata margariini kattilassa.

6. Lisää joukkoon paloitellut hedelmät.

7. Anna jäähtyä.

8. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

9. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

10. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan varovasti sekoittaen.

11. Lisää lopuksi jäähtynyt margariiniseos.

12. Kaada taikina vuokaan.

13. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.

14. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

15. Kakku mehevöityy folioon käärittynä.

16. Säilyy viileässä useita päiviä.

17. Voidaan pakastaa.



Joulun hedelmäkakku



2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 valkuainen

2 dl kevytkermaa

1 dl sulatettua voita

1 rkl kardemummaa

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 dl aprikooseja

2 dl rusinoita

½-1 dl sukaatteja



Voiteluun:

1 keltuainen



Päälle:

raesokeria

punaisia ja vihr. kirsikoita sokeriliemessä



1. Sekoita keskenään sokeri, munat ja valkuainen.

2. Lisää joukkoon kevytkerma, sulatettu rasva ja kardemumma.

3. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu sekä pilkotut aprikoosit ja rusinat.

4. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

5. Kaada taikina tasapohjaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

6. Voitele pinta keltuaisella.

7. Koristele kirsikanpuolikkailla ja raesokerilla.

8. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

9. Jos pinta ruskistuu liikaa paiston aikana, peitä se leivinpaperilla.

10. Kakun voi pakastaa, mutta se säilyy myös hyvin viileässä.



Luumu-konjakkikakku



150 g kuivattuja luumuja

1 dl hasselpähkinöitä

1 dl konjakkia tai brandyä

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl kermaa



1. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi tai suikaleiksi ja rouhi pähkinät.

2. Kaada konjakki luumujen ja pähkinöiden päälle .

3. Anna niiden maustua muutamia tunteja.

4. Vaahdota rasva ja sokeri.

5. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.

6. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos, kerma sekä luumut ja pähkinät liemineen.

7. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa runsas tunti.

9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

10. Säilytä peitettynä pestyssä kakkuvuoassa tai alumiinifolioon kiedottuna.

11. Luumukakku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.



Kirsikkainen taatelikakku

(12 annosta)



200 g leivontamargariinia

1 1/2 dl sokeria

2 munaa

1/2 pss (à 250 g) taateleita

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

1 dl kahvijuomaa



Vuokaan

10 kpl punaista säilykekirsikkaa

1/2 dl hasselpähkinärouhetta







1. Voitele sydänvuoan reunat.

2. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.

3. Paloittele kirsikat.

4. Ripottele ne sekä hasselpähkinärouhe vuoan pohjalle.

5. Vaahdota margariini ja sokeri.

6. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

7. Paloittele taatelit.

8. Sekoita vehnäjauhot, paloitellut taatelit, kaneli, kardemumma, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.

9. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa varovasti sekoittaen.

10. Levitä taikina vuokaan.

11. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia.

12. Taatelisydän säilyy mehevänä useita päiviä jääkaapissa.



Skottilainen viskikakku

(25 annosta)



200 g tummaa suklaata

175 g margariinia

2 1/2 dl sokeria

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

2 dl vahvaa kahvijuomaa

1 dl viskiä



1. Sulata suklaa vesihauteessa.

2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

4. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään.

5. Lisää sulatettu suklaa rasvaseoksen joukkoon.

6. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan.

7. Paista 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.

8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

9. Pese kakkuvuoka.

10. Siirrä kakku takaisin vuokaan.

11. Kostuta kakku viskillä.

12. Anna maustua 1 - 2 vuorokautta jääkaapissa.

13. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.



Suklaakakku



200 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 pss (200 g) minttusuklaapalloja



1. Vaahdota voi ja sokeri.

2. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.

3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

4. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita.

5. Paloittele minttusuklaapallot neljään osaan ja lisää taikinaan.

6. Sekoita hyvin.

7. Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

8. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin tunti.

9. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle kaakaojauhetta ja tomusokeria.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
03.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ananaskakku

(20 annosta)



100 g margariinia

11/2 dl sokeria

2 munaa

21/2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tlk (227 g) ananaspaloja



Vuokaan:

20 g margariinia

1 dl mantelirouhetta



1. Voitele kakkuvuoka (n. 1l) margariinilla ja leivitä mantelirouheella.

2. Paloittele hyvin valutetut ananaspalat 2-3 osaan.

3. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.

4. Lisää munat yksitellen, välillä voimakkaasti vatkaten.

5. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja kardemumma.

6. Sekoita jauhoseos ja ananaspalat varovasti taikinaan.

7. Levitä taikina vuokaan vedellä kostutettua lusikkaa apuna käyttäen.

8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia.

9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

10. Säilytä viileässä folioon käärittynä.



Ihannekakku



2 kpl kananmunia

2 dl sokeria

1 tl kanelia, sitruunamehua tai kardemummaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl vettä

100 g margariinia



1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Voitele ja jauhota korppujauhoilla tai mantelirouheella rengasvuoka.

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.

5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen rasva.

6. Lisää seos taikinaan.

7. Kaada taikina välittömästi vuokaan.

8. Kypsennä kakkua 25-30 minuuttia.



Murokakku



200 g margariinia

2 dl sokeria

3 kpl kananmunia

1 tl sitruunamehua

3 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta



1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.

3. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi.

4. Lisää munat yksitellen taikinaa voimakkaasti vatkaten.

5. Sekoita keskenään kuivat aineet.

6. Lisää taikinaan.

7. Kaada taikina vuokaan.

8. Kypsennä uunin alaosassa noin 35 minuuttia.



Piimäkakku 2



1 dl sokeria

1,5 tl kanelia

0,5 tl kardemummaa

1 tl inkivääriä

0,5 tl neilikkaa

0,5 tl pomeranssinkuorta

1 dl rusinoita

1 tl ruokasoodaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl siirappia

2 dl piimää tai jogurttia

1 dl rypsiöljyä



1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään.

4. Lisää siirappi, piimä ja öljy.

5. Kaada taikina vuokaan.

6. Kypsennä kakku uunin alaosassa noin 60 minuuttia.



Pähkinäkakku



150 g margariinia

2 dl sokeria

3 kpl kananmunia

100 g pähkinärouhetta

2 tl leivinjauhetta

2 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja





1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.

3. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

4. Lisää munat voimakkaasti vatkaten.

5. Sekoita kuivat aineet keskenään.

6. Lisää taikinaan.

7. Kaada taikina vuokaan.

8. Kypsennä uunin alaosassa noin 45 minuuttia.



Tiikerikakku



250 g margariinia

2 dl sokeria

3 kpl kananmunia

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 rkl kermaa



1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Voitele ja jauhota korppujauhoilla rengasvuoka.

3. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella.

4. Lisää munat yksitellen ja vatkaa taikinaa samalla voimakkaasti.

5. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri sekä lisää taikinaan.

6. Ota kolmannes taikinasta erikseen.

7. Sekoita kaakaojauhe kerman joukkoon ja lisää tähän osaan.

8. Laita molemmat taikinat vuokaan kerroksittain.

9. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia.



Tiikerikakku 2



200 g margariinia

2 dl sokeria

3 munaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoa

2-3 rkl kaakaota jauhettuna

3 rkl kermaa



1. Pehmeä voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi.

2. Munat lisätään yksitellen koko ajan vatkaten.

3. Lisätään jauhot joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja leivinjauhe.

4. Erotetaan taikinasta 1/3 toiseen kulhoon, lisätään kaakaojauhe sekä kerma/voisula.

5. Kaada taikinat voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, ensin vaalea, sitten tumma ja taas vaalea.

6. Paistetaan 175 asteessa n. 50-60 min.



Tiikerikakku 3



3 munaa

2½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl maitoa

1½ rkl kaakaojauhetta

150 g margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä



1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Lisää toisiinsa sekoitetut vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho.

3. Lisää maito ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty margariini.

4. Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja värjää se kaakaojauheella ruskeaksi.

5. Laita taikina kerroksittain vuokaan, niin että päällimmäisenä ja alimmaisena on vaalea kerros.

6. Marmorikuvio saadaan nostelemalla kahdella haarukalla.

7. Paista alaritilällä 200 asteessa 45 min.



Syksyinen kakku



1 prk maitorahkaa

0,5 dl maitoa

1 dl sokeria

2 dl siirappia

1 tl neilikkaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

0,5 tl kardemummaa

0,5 tl pomeranssin kuorta

2 dl rusinoita

200 g meijerivoita

1,5 tl soodaa

6,5 dl vehnäjauhoja



1. Sekoita maitorahka ja maito keskenään.

2. Lisää sokeri, siirappi, mausteet ja rusinat.

3. Lisää joukkoon sulatettu, jäähdytetty voi.

4. Sekoita sooda jauhoihin.

5. Kaada jauhot tasaiseksi.

6. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 2 l:n rengasvuokaan.

7. Paista 175 asteessa noin tunti.

8. Kumoa jäähtyneenä.

9. Tarjoa mieluimmin seuraavana päivänä.



Halvatun hyvä suklaakakku

(10 annosta)



200 g Flora Leivontaa

2 dl sokeria (1dl=85g)

3 kpl kananmunaa

1 dl appelsiinimarmeladia

1 dl sokeroituja appelsiininkuoripaloja

1 dl mantelirouhetta

2 rkl kaakaojauhetta

4 dl vehnäjauhoja (1 dl = 70 g)

1 tl leivinjauhetta

100 g halvaa



1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi ja ilmavaksi massaksi.

2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, voimakkaasti vatkaten ja jatka vatkaamista jonkin aikaa.

3. Sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi ja appelsiinikuoripalat.

4. Lisää mantelirouhe ja kaakaojauhe.

5. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.

6. Lisää taikinaan.

7. Lisää 3-4 tippaa rommiesanssia, jos haluat.

8. Sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi ja appelsiinikuoripalat.

9. Lisää mantelirouhe ja kaakaojauhe.

10. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.

11. Lisää taikinaan.

12. Lisää 3-4 tippaa rommiesanssia, jos haluat.

13. Lisää varovasti sekoittaen kuutioitu halva.

14. Nostele taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

15. Kypsennä kakkua uunin alaosassa 150 °C:n lämpötilassa noin 1 tunti.

16. Jäähdytä kakkua hetki ennen kumoamista.

17. Sirota päälle tomusokeria tai kookoshiutaleita.