Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pastaresepti paisui sosiaalisen median avulla ruokailmiöksi...

Vierailija
26.10.2012 |

...johon ruokakaupat eivät osanneet varautua



Reseptin tarina



Reseptin takana on helsinkiläinen kokki ja ravintoloitsija Alexander Gullichsen. Alun perin hittiresepti julkaistiin tänä syksynä ilmestyneessä Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjassa, josta tuli myyntimenestys. Miksi reseptistä sitten tuli niin iso hitti? Ehkäpä siksi, että sen avulla pystyy hurmaamaan treffiseuralaisensa.



– Se oli ensimmäinen ruoka, jota vaimolleni kokkasin. Hän on kertonut jälkeenpäin, että meinasi itkeä syödessään – oli kuulemma niin hyvää. Rehellisyyden nimissä kerron, ettei resepti ollut yhdeksän vuotta aivan sama kuin se on nyt. Alkuperäisessä versiossa käytin vuohenjuustoa ja valkoviiniä. Vaimo oli tuolloin laiha kuin kukkakeppi, oli yritettävä saada hiukan lihaa luidensa ympärille, Alexander kertoo blogissa.



Hanna Gullichsen kertoo Makuja-osiolle olevansa yllättynyt reseptin suosiosta.



– No todella yllättynyt olin kyllä. Eihän tämmöistä voinut odottaa. Resepti kyllä oli suosittu heti alussa ystäväpiirissämme. Olen miettinyt, että ehkä siinä vetoaa se tarina, joka siinä on taustalla. Kirjamme on hyvin henkilökohtaisesti kirjoitettu ja ihmisten into reseptistä on ollut niin aitoa. Eihän se riitä, että minä sanon, että "kokeilkaas nyt tätä hemmetin hyvää pastareseptiä", Hanna pohtii.



Ainekset loppu? Ei hätää!



Nyt kun avokadopastasta on kasvanut melkeinpä älytön ilmiö, voi reseptin ainesten löytäminen ruokakaupasta olla paikoin haastavaa. Reseptiä voi kuitenkin varioida useilla eri keinoilla: lehtipersiljan sijaan yrttinä voi käyttää esimerkiksi raikasta korianteria. Lisää makua pastaan saa puolestaan lisäämällä reseptiin hiukan enemmän chiliä ja limeä. Kannattaa myös testata eri basilikalajikkeita, kuten thaibasilikaa.



Entäpä sitten se kaikista haastavin saalis, pecorino-juusto? Stockmannin juustomyyjällä on ässä hihassaan kaikkia meitä avokadopasta-hulluja varten:



– Tähän reseptiin sopii aivan hyvin myös tällainen 9 kuukautta kypsytetty manchego-juusto. Se on vahvuudeltaan samaa luokkaa kuin pecorino.



Kun lähden juustotiskiltä kaikki tarvittavat ainekset korissani, kuulen selkäni takaa tutun kysymyksen: "Anteeksi, onko teillä pecorino-juustoa?".



http://www.mtv3.fi/makuja/uutiset.shtml/tasta-reseptista-tuli-alyton-hi…

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
31.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keskinkertaisen pariskunnan keskinkertainen resepti, ihan kiva jos siitä on iloa muillekin mutta miksi siihen pitäisi täällä kerätä kommentteja?

Ja UP vaan minunkin puolestani :D

Kyllä pariskunta kuuluu yhteiskuntamme yläluokkaan, reseptiin en ota kantaa.

Vierailija
2/4 |
26.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulipa upitelijalle samalla upitus tällekin turhaakin turhemmalle ketjulle.

Ole hyvä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
26.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keskinkertaisen pariskunnan keskinkertainen resepti, ihan kiva jos siitä on iloa muillekin mutta miksi siihen pitäisi täällä kerätä kommentteja?



Ja UP vaan minunkin puolestani :D

Vierailija
4/4 |
26.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä on joka hiton Alepassakin Quattrocolli-merkkisenä valmiiksi pakattuna, ja sitä usein sieltä ostankin.



Sinänsä minusta tuo avokadopasta on ihan ylimainostettua, on se ihan jees mutta ei mitään niin ylimaallisen ihmeellistä että kohu olisi tarpeen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi kaksi