Jarnan kaura-omena-tosca
"1. Kalttaa omenoista kodat pois ja viipaloi, kuutio tms. omenat mieleiseksisi paloiksi/viipaleiksi."
Miten omenoista voi kaltata kodat pois???
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kalttaus
Kommentit (6)
Kuituja venäleseessä on enemmän kuin kaurahiutaleissa, mutta kaurahiutaleissa on inuliiniä. Ja kauraakin saa leseinä.
tuossa toki mutta eiköhän kaikki ymmärrä mitä tarkoitetaan, eli että se kota poistetaan. Liekö sille oikeaa termiä olemassakaan?
En minä ole poistanut mitään kotia ja siemeniä kotimaisista omenoista, nehän ovat terveellisiäkin ja omenapaistoksessa niitä ei pehminneinä huomaa. Sitäpaitsi siinä menisi ikä ja terveys, muutenhan tuo omenapaistos on tosi helppo ja nopea herkku.
Vehnälese on muuten terveellisempää ja minusta myös parempaa kuin se kaura ja olen käyttänyt sitä.
Mulla on ainakin semmoinen omenarauta jolla painamalla kodat saa ihan kahdessa sekunnissa pois. Tulee vain pyöreä reikä keskelle omenaa. Ei mene ikä ja terveys. En kyllä ikinä jättäisi kotia paistokseen, ne siemenet on aika pahoja...
Ei kaura kyllä mitään epäterveellistä myöskään ole, ei sitä tarvi vältellä. Itse en kyllä tuollaisissa herkuissa kuten omenapaistoksessa terveellisyydestä välitä hittojakaan, ei kaiken tarvi olla terveellistä, riittää että pääosa ruoasta on.
mutta kalttausta käytetään myös kun elintarvikkeesta poistetaan jotain oli se sitten kota tai kuoret
En minä ole poistanut mitään kotia ja siemeniä kotimaisista omenoista, nehän ovat terveellisiäkin ja omenapaistoksessa niitä ei pehminneinä huomaa. Sitäpaitsi siinä menisi ikä ja terveys, muutenhan tuo omenapaistos on tosi helppo ja nopea herkku.
Vehnälese on muuten terveellisempää ja minusta myös parempaa kuin se kaura ja olen käyttänyt sitä.