käytätkö soijasuikaleita? hyviä marinointiohejita?
Pitäisi valmistaa isolle joukolle ruokaa joka käy niin kasvissyöjille kuin raavaille miehillekin. Ja pitäisi valmistua helposti ja nopeasti. Tarkoitus tehtä paistosta pakaste peruna-sipulista + muita kasviksia ja soijasuikaleita. Miten käsittelen soijat ennen paistokseen laittamista?
Kommentit (10)
siis todella isolle joukolle. Siksi suikaleet pitäisi marinoida etukäteen että sitten paisto menisi niin että ne vain pyöräytetään pannulla eikä enää tarvitse siinä haudutella makuja mausteiden kanssa. Ja kuivatut olisi edullisin vaihtoehto myös.
t. ap
10 minuuttia ja sen jälkeen paistan pannulla niin että saavat väriä.
En ole leivittänyt koskaan soijasuikaleita.
kannattaa keittää kasvisliemessä (tai lihaliemessä, jos voi). Sen jälkeen voi vielä maustaa oman maun mukaan ja väsätä vaikka kermaisen kastikkeen kasvisten kera.
kannattaa keittää kasvisliemessä (tai lihaliemessä, jos voi). Sen jälkeen voi vielä maustaa oman maun mukaan ja väsätä vaikka kermaisen kastikkeen kasvisten kera.
kannattaa varmistua ettei kukakan syöjistä ole periaatteellinen vegetaristi. On todella törkeää jos sellaisile syötetään "salaa" lihavalmisteita!
siis todella isolle joukolle. Siksi suikaleet pitäisi marinoida etukäteen että sitten paisto menisi niin että ne vain pyöräytetään pannulla eikä enää tarvitse siinä haudutella makuja mausteiden kanssa. Ja kuivatut olisi edullisin vaihtoehto myös.
t. ap
ne vaan liotetaan ja ne sitten imevät liotusvaiheessa makuja siitä liemessä missä ne likoavat. Hyvä kasvisliemi on ihan ok.
Mutta nuo soijajutut on minusta kyllä sellaisia että kaipaavat vähän vahvempia makuja kaverikseen, esim. joku peruna-sipuli-soijasuikalepaistos on aika tylsänmakuista ruokaa. Jos siinä olisi pohjalla hyvinmaustettu tomaattikastike ja vähän muitakin vihanneksi niin sitten jo maistuisi enemmän.
Helpommalla saat makua siihen rouheeseen kuin suikaleisiin.
Keitä rouhetta reilusti maustetussa vedessä 5-10 minuuttia. Ja siis todella reilusti mausteita! Kasvisliemi+yrttej+pippuria+sipulia+valkosipulia+chiliä yms. Kun rouhe on turvonnut ja kaikki liemi hävinnyt, lisää tomaattimurska. Halutessa voi lisätä myös esim. tuorejuustoa tai kermaa sitten loppuvaiheessa. Ei tarvitse kyllä välttämättä. Keitä pasta, tee salaatti ja tarjolle vielä juustoraastetta.
Helppoa ja pirun hyvää.
Lidlissä soijarouhe ja soijasuikaleet ,0,79€. Vegesun merkki.
Mä yleensä käytän vaan broilerimaustetta soijasuikaleiden maustamiseen. Eli kuivat suikaleet paistinpannulle, reilusti vettä ja liesi päälle (mukaan voi laittaa myös kasvisliemikuutuion). Kun vesi on haihtunut, pannulle öljyä ja reilusti broilerimaustetta. Riittää, että suikaleita paistaa pari minuuttia.
En käytä, enkä muitakaan lihankorvikkeita, vaan syön lihaa.
Pakastealtaasta Terra-merkkiset soijasuikaleet on tosi hyviä ilman mitään käsittelyä, ovat maustettuja ja leivitettyjä valmiiksi.
Sitten ne jotkut terveysmerkin pahvipakkauksessa olevat kuivatut ei ole ihan niin hyviä, mutta niistä saa ihan ok niin että liotetaan kasvisliemessä (voi tehdä ihan fondi cupeista ja vedestä) ja sen jälkeen leivitetään, kieritetään ensin munassa ja sitten suolalla ja mustapippurilla maustetusa vehnäjauhossa, ja paistetaan.
Jos paistoksessa toisaalta on voimakkaan makuinen kastike niin välttämättä silloin ei tarvi leivitystä.