Miten saan sämpylöihin sellaisen kuoren kuin on esim. patongeissa ja
saksalaisissa brötcheneissä?
Kova, mutta rapsakka?
Pitääkö sämpylät kastella pinnalta vai laittaa uuniin vesilasi tai pirskotella vettä?
Onko taikina jotenkin erikoista?
Kommentit (6)
Siis kuuma paistoalusta. Ja lisäksi vesiastia uunissa.
niin viitsiskö joku antaa mulle sämpyläohjeen, jolla onnistun varmasti? Oon tumpelo leipoja, ruuanlaitto taas kuuluu vahvuuksiini.
olen mielestäni ihan kohtalainen leipoja ja leivonkin usein. Kuitenkin tuo "rapsakka kuori veden pirskottamisella patonkeihin (ja sämpylöihin)" -kikka on jotain niin mystistä, olen yrittänyt tuhat ja yksi kertaa kaikissa eri muodoissa ja aina sama lopputulos: joko tavallinen pehmeä kuori / patonki jää raa'aksi (??)/ lässähtää uunissa. Blaah.
Ja aina muutaman kerran kun on uunissa vedellä, hyvä tulee. Eikä minulla ole koskaan jäänyt raa'aksi :O
kunnon kohotuksella on merkitystä