Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten saan sämpylöihin sellaisen kuoren kuin on esim. patongeissa ja

Vierailija
05.08.2012 |

saksalaisissa brötcheneissä?



Kova, mutta rapsakka?



Pitääkö sämpylät kastella pinnalta vai laittaa uuniin vesilasi tai pirskotella vettä?



Onko taikina jotenkin erikoista?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
05.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kunnon kohotuksella on merkitystä

Vierailija
2/6 |
05.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis kuuma paistoalusta. Ja lisäksi vesiastia uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
05.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin viitsiskö joku antaa mulle sämpyläohjeen, jolla onnistun varmasti? Oon tumpelo leipoja, ruuanlaitto taas kuuluu vahvuuksiini.

Vierailija
4/6 |
05.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

jossa on niitä reikiä.

Vierailija
5/6 |
05.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

olen mielestäni ihan kohtalainen leipoja ja leivonkin usein. Kuitenkin tuo "rapsakka kuori veden pirskottamisella patonkeihin (ja sämpylöihin)" -kikka on jotain niin mystistä, olen yrittänyt tuhat ja yksi kertaa kaikissa eri muodoissa ja aina sama lopputulos: joko tavallinen pehmeä kuori / patonki jää raa'aksi (??)/ lässähtää uunissa. Blaah.

Vierailija
6/6 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja aina muutaman kerran kun on uunissa vedellä, hyvä tulee. Eikä minulla ole koskaan jäänyt raa'aksi :O