Paras JUUSTO, mitä olet ikinä syönyt?
Kommentit (21)
Sitäpä tulee enimmäkseen syötyä. Halvimmasta päästä, eikä tarvi joka päivä uutta ostaa.
Se, jota mummolaan tuli maitoautossa joskus 1960-luvulla, ja jossa oli semmoinen vahakuori. Edamia se oli, mutta jotenkin erilainen kuin nykyiset, joista arkijuusto on sitten lähimpänä.
Olin työreissussa Bourgognen alueella Ranskassa ja jäi illalla aikaa käydä maistelemassa paikallisia viinejä, josta mukaan matkaan tarttui joku omaan makuun sopiva Pinot Noir -lajikkeen punkku, niin piti sen kyytipojaksi hakea jotain pientä särvintä paikallisesta supermarketista.. Ostin sitten jonkun yhdelle hengelle tarkoitetun kolmen pikkujuuston setin ja menin nautiskelemaan sitä (kahden tähden =) hotelliini ja voi veljet!
Sopivat niin täydellisesti yhteen, ettei paremmasta väliä! Harmi vaan, ettei jäänyt juuston/juustojen merkki mieleen. Kermaisia, 'multaisia', pähkinäisiä ja vähän tryffelimäisiä makuja noissa juustoissa muistaakseni kuitenkin oli.
Hintaa herkutteluhetkelle tuli viineineen kaikkineen yhteensä jonkun 12 euroa!
Olin työreissussa Bourgognen alueella Ranskassa ja jäi illalla aikaa käydä maistelemassa paikallisia viinejä, josta mukaan matkaan tarttui joku omaan makuun sopiva Pinot Noir -lajikkeen punkku, niin piti sen kyytipojaksi hakea jotain pientä särvintä paikallisesta supermarketista.. Ostin sitten jonkun yhdelle hengelle tarkoitetun kolmen pikkujuuston setin ja menin nautiskelemaan sitä (kahden tähden =) hotelliini ja voi veljet! Sopivat niin täydellisesti yhteen, ettei paremmasta väliä! Harmi vaan, ettei jäänyt juuston/juustojen merkki mieleen. Kermaisia, 'multaisia', pähkinäisiä ja vähän tryffelimäisiä makuja noissa juustoissa muistaakseni kuitenkin oli. Hintaa herkutteluhetkelle tuli viineineen kaikkineen yhteensä jonkun 12 euroa!
mutta myös kymmenet erilaiset ihanat juustot joita tulee matkoilla maisteltua. Mekin palattiin juuri Ranskasta laukku täynnä juustoja, loistavaa Tommea ja pari erilaista/-ikäistä vuohenjuustoa yms mukana....nam!!
Saint Agur ja Bergäse, myös Old Amsterdam on ihan huippu.
Ranskassa kun asutaan, niin ranskalaisia juustoja tulee enimmäkseen syötyä.
Omia suosikkeja ovat Cantal, Comté ja vuohenjuustoista Rocamadour. Rocquefortista en kauheasti välitä, sinisistä suosikkejani ovat Bleu d'Auvergne ja Bresse Bleu. Brie-tyyppisiin juustoihin olen vähän kyllästynyt, niitä ei tule oikein enää ostettuakaan. :)
Ongelmana täällä on, ettei kovia, leivän päälle höylättäviä juustoja löydy marketista sellaisessa muodossa, että niistä olisi hyvä höylätä siivuja. Juustokauppaan ei joka kerta viitsi mennä erikseen.
Tommea ja sit jotain oranssikuorista bretagnelaisjuustoa, hyviä olivat.
Tommea ja sit jotain oranssikuorista bretagnelaisjuustoa, hyviä olivat.
13 jonka matka osui myös bretagneen.... täytyykin etsiä toi oranssikuorinen juusto!
MItä vanhempi Comté, sitä parempi!
Ja Ranskassa on mekin asuttu.
Ranskassa kun asutaan, niin ranskalaisia juustoja tulee enimmäkseen syötyä.
Omia suosikkeja ovat Cantal, Comté ja vuohenjuustoista Rocamadour. Rocquefortista en kauheasti välitä, sinisistä suosikkejani ovat Bleu d'Auvergne ja Bresse Bleu. Brie-tyyppisiin juustoihin olen vähän kyllästynyt, niitä ei tule oikein enää ostettuakaan. :)
Ongelmana täällä on, ettei kovia, leivän päälle höylättäviä juustoja löydy marketista sellaisessa muodossa, että niistä olisi hyvä höylätä siivuja. Juustokauppaan ei joka kerta viitsi mennä erikseen.
Gruyere tai valio keisarinna tai vanha gouda.
Laitan varpaiden väliin mustaleimaa paksut viipaleet ja villasukat vielä jalkoihin. Annan hautua juusto viipaleiden viikon pari. Tule syömään sitten juustoviipaleet varpaiden välistä. Tuoksu aromin saat kaupan päälle. Saat sniffata varpaan välejä kuinka kauan hyvänsä.
Tykkään ihan perus Edamista ja siitä halpis arkijuustosta ja mustaleima Emmentalista. Valkohomejuustot on myös semmoisia, mitä joskus ostan ja Lidlissä on yksi hyvä punahomejuusto, jota oon nyt pari kertaa ostanut herkutteluun
Norjalainen tumma vuohenmaitojuusto
vuosia sitten ostettu Brie. Voi että oli paras brie ikinä.