Neuvokaa, miten saan pannarin onnistumaan!
Sadeilta, koko päivän on lueskeltu ja töllö ei kiinnosta. Jos tekisi pannaria.
Mulla epäonnistuu pannari AINA. Siitä tulee sellainen likilaskuinen, litteä ja usein keskeltä raaka levy.
Miten pannari onnistuu? Neuvokaa, kiltit!
Kommentit (14)
rivolta, mutta kunnolla munaa! Unohda ne parin munan ohjeet, tuo neljä on hyvä! Ja tosiaan "punaista" maitoa tai kevytmaitoa ainakin.
ja ne munat pistetään viimeiseksi. Munat laitetaan kerralla ja taikinaa pyöräytetään muutaman kerran, ei vatkata. Annetaan turvota ja sekoitetaan varovasti.
eli 4 munaa
litra kevyt maitoa
sokeria noin 1-2dl
vaniljasokeria pari tl
jauhoja 6-7dl
suolaa 1tl
voita reilusti sulatettuna,vaikkapa 2-3dl
Kyllä tulee hyvää,ei kevyttä mutta herkullista. Voi syödä ilman hillojakin.
Punaseen maitoon ja taikinan pitää turvota n. tunti.
Laitan pellin aina uuniin kun uuni on kuuma, siis tyhjänä. Sitten 2 rkl voita pellille ja uuniin, siihen asti että voi kunnolla sulaa, ei pala kuitenkaan. Voi kallistellaan sitten koko pellin pohjalle.
Kaadan taikinan sitten kuumalle pellille.
Käännän pellin n. 15m kohdalla ja takas 15 min.
kun ne pannarin kupruilevat kohdat on reilusti tummia. Ja siihen menee yleensä kauemmin kuin ohjeessa on sanottu.
Jauhoja sitten joku 5 dl. Sokeria 2 rkl ja suolaa vajaa 1 tl. Munia 3-4.
Anna seistä pellillä n. 10 min ennenkuin saksilla leikkaat.
Jos pannarilla herkuttelee kannattaa tehdä just tolla reseptillä. Sitä mä ainakin käytän. Ja joskus jopa kermavaahto ja hilloa päälle, vaikka on tosi herkullista ihan naturel.
Eli: 2 munaa, 4dl maitoa, 2dl vehnäjauhoja, 1/4 tl suolaa ja rasvaa uunivuoan (halk.25cm) voiteluun. Uuni 225 astetta, ja taikinan annettava turvota rauhassa min.10 minsaa. Keskitasossa 20-30min. Lähemmäs 30min menny meidän uunissa. Aina on onnistunut, ja olen ihan rasvattomaan maitoon tehnyt. Tästä tosin tulee vaan 4:lle. :)
Jos pannarilla herkuttelee kannattaa tehdä just tolla reseptillä. Sitä mä ainakin käytän. Ja joskus jopa kermavaahto ja hilloa päälle, vaikka on tosi herkullista ihan naturel.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman%20paras%20pannukak…
Tästä tulee tosi hyvää, kun laittaa voita 75 g ja sokeria 1 dl.
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1/2 tl suolaa
50 g voita
Uuni 200 astetta, voi pellille ja kuumaan uuniin niin, että sulaa ja hieman ruskistetaan. Taikina (turvotettu 15 min) kaadetaan päälle, paistetaan 45 min.
En voi sietää sokeria pannaritaikinassa, mun mielestä tällä ohjeella tulee ihan täydellinen. Pannarin syön usein pelkän sokerin kanssa, tai sitten hillolla.
Ja taidankin tehdä huomenna pannaria :)
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1/2 tl suolaa
50 g voitaUuni 200 astetta, voi pellille ja kuumaan uuniin niin, että sulaa ja hieman ruskistetaan. Taikina (turvotettu 15 min) kaadetaan päälle, paistetaan 45 min.
En voi sietää sokeria pannaritaikinassa, mun mielestä tällä ohjeella tulee ihan täydellinen. Pannarin syön usein pelkän sokerin kanssa, tai sitten hillolla.
Ja taidankin tehdä huomenna pannaria :)
Sokeria ei tarvita kuin kork. 1/2 dl. Rasvaa vain 2 rkl ja munia 2 lisää.
<a href="http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman%20paras%20pannukak…" alt="http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman%20paras%20pannukak…">http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman%20paras%20pannukak…;
Tästä tulee tosi hyvää, kun laittaa voita 75 g ja sokeria 1 dl.
kun älysin syylliseksi ravattoman maidon. Jos ei ole rasvaisempaa maitoa, niin lisään vähän muuta rasvaa sekaan.
Oma ohje:
1 l maitoa (miel. punaista)
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja (mieluiten vielä korvaan osan ohralla)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
200 astetta, n. 20 min.