Höyrykeitin. Kannattaako ostaa ja millainen?
Tarkoitus olisi tehdä terveellisempää kasvisruokaa enemmän, ja ilmeisesti kaloja yms. saisi myös kypsennettyä sillä?
Kokemuksia?
Kommentit (13)
Ihan turha kapistus. Tavallisesti keittämällä ja paistamalla se kasviksista ruoanlaitto sujuu hyvin.
kasvisten ravinteet muuten säilyvät paremmin höyryttäessä kuin keitettäessä, ja usein kypsennysaikakakin on hiukan lyhyempi.
keitintä jaksoivat käyttää ehkä 4 kk, sitten siirtyivät takaisin kattilajuttuun ja nyt keitin lojuu kaapissa :P
kasvisten ravinteet muuten säilyvät paremmin höyryttäessä kuin keitettäessä, ja usein kypsennysaikakakin on hiukan lyhyempi.
Itse mieluiten paistan oliiviöljyssä, ei mene ravinteet keitinvesiin ja rasvan kanssa maistuu paremmalta kuin kuivikas höyrytetty tai keitetty. Jotain toki välillä keitänkin.
höyrykeittimeen saisi eri astioihin samaan aikaan esim. kalaa, kananmunia, eri vihanneksia jne.
Eikö kattilassa kaikki tungettaisi samaan kulhoon?
Tarkoitus olisi tehdä terveellisempää kasvisruokaa enemmän, ja ilmeisesti kaloja yms. saisi myös kypsennettyä sillä?
Kokemuksia?
että kokit ohjelmissa käyttää erilaisi silikonisia haudk´juttuja, joita ihan vaan mikroon laittavat...
vihannekset, kala joukkoon yms
tietääkös kukaan niistä mitää??????
höyrykattilaan laitan kasvikset samaan astiaan, mutta eri aikoihin (esim. ensin perunat ja pavut vasta myöhemmin) ja esim. sen kalan siihen bambukoriin jonka nostan sopivaan aikaan kasvisten päälle.
Tietty jos haluaa esim. kaikki kasvikset erillisiin astioihin niin on hankalampaa kattilan kanssa.
Lisää kokemuksia? Erityisesti kiinnostaa jos joku osaa verrata kattilan kanssa höyryttämistä höyrykeittimen käyttöön, sekä ruoan lopputuloksen että helppokäyttöisyyden (laitteen huollon) kannalta. Eikös se höyrykeitin kerää vesiosastoonsa kalkkia joka pitää erikseen poistaa aika ajoin?
olisiko tällainen hyvä?
http://www.prisma.fi/market/prisma?a_Visit:tuote=mba1yffhtdc8yofk&kateg…