Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Leipurit! Saako mistään munatonta lemon curd-tahnaa?

Vierailija
25.05.2012 |

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
25.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee ihmeessä itse. Netissä paljon ohjeita, ei vaikea, eikä työläs tehdä itsekin.



Vierailija
2/6 |
25.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta kaikissa on yhtenä ainesosana muna tai keltuainen. Kuinkahan se sitten käyttäytyy, jos munaa ei laita? Ei varmaankaan toimi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
25.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset


En ole kokeillut mutta olen ihan varma että näin onnistuu:



Tee sitruunakiisseli: sekoita kylmänä sitruunan mehu (sekä halutessasi raastettu kuori) sekä valitsemasi suuruste: perunajauho, maissijauho tai esim. vehnäjauho. Kiehauta niin että sakenee. Tarkoituksena on saada tosi tymäkkää, puuromaista mössöä, joten käytä suurustetta reilusti ja jos jää löysäksi, lisää suurustetta pieneen sitruunamehu-, tai vesitilkkaan sekoitettuna.



Sotke sitruunakiisseliin voita: lisää reilusti voita, jos sekoitat heti kuumana niin ei ole edes pakko sulattaa voita etukäteen. Laita voita niin paljon että saat haluamasi rakenteisen tahnan.



Jos haluat lisää kuohkeutta, sekoita voi sähkövatkaimella.

Vierailija
4/6 |
25.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset


Unohdin reseptistä sokerin. :)

Eli se kannattaa toki lisätä maun mukaan tuossa kiisselintekovaiheessa.

Vierailija
5/6 |
25.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap

Vierailija
6/6 |
25.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset


En tiedä luetko tätä vielä mutta koostumuksesta voisin vielä muutaman sanan höpöttää.



Eli kun sekä voi että jauhosuurus jähmettyvät kylmässä, niin kannattaa ottaa tehdessä huomioon myös se, minkä lämpöisenä meinaa tätä tarjota. Huoneenlämmössä uskon että tulee helposti oikea paksuus, mutta jos laitat esim. jäätelökakkuun täytteeksi tms, niin sitten kannattaa ehkä tehdä hitusen pehmeämpää.



Toisaalta, jos se menee liian paksuksi niin hoitaisin senkin ongelman vatkaamalla sekaan vähän lisää nestettä (ja sokeria jos mehun lisääminen tekee sen liian happamaksi).



Mutta jos esim. teet tämän pari päivää ennakkoon ja säilytät jääkaapissa, niin on todennäköisesti hyvinkin tönkköä. Mutta ei sitä tarvitse säikähtää. Pehmennys huoneenlämmössä tai vähän lämmittämällä tai tosiaan vatkaamalla nestettä sekaan.