Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

saako 2vuotias syödä soijarouhetta kerran viikossa?

Vierailija
08.05.2012 |

meillä välillä kasvisruokaa (syömme kyl lihaa), noin pari kertaa viikossa. Pojan lemppari on soijarouhemakaronilaatikko. onko ok?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
08.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

olisi ok. Meillä syödään mm. tofua 1-2 kertaa viikossa, kuopus 1v9kk.

Vierailija
2/10 |
08.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

heksaani aiheuttaa ja onko sitä myös luomutuotteissa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
11.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

jäi vaivaamaan nuo viimeksi kysyt kysymykset. Osaako kukaan vastata? Onko luomutofussa heksaania? Mitä heksaani aiheuttaa? Onko todistettu vai vaan pelottelua?

Vierailija
4/10 |
11.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

jäi vaivaamaan nuo viimeksi kysyt kysymykset. Osaako kukaan vastata? Onko luomutofussa heksaania? Mitä heksaani aiheuttaa? Onko todistettu vai vaan pelottelua?

Sen sijaan noissa erilaisissa kovemmin prosessoiduissa soijavalmisteissa kuten rouheet , pavusta eristetystä soijaproteiinista tehdyt valmisteet (ne soijapihvit jotka tuntuu ja maistuu lihalta) jne kyllä on.

Heksaani on myrkyllinen, räjähdysherkkä öljyperäinen kemiallinen liotin, jota syntyy polttoaineen jalostuksen sivutuotteena. Heksaani on teollisuudelle edullinen ja tehokas tapa erotella kokonaisesta soijapavusta proteiinit, öljy ja kuitu.

En pidä itse tuon takia noita soijasta tehtyjä pitkälle prosessoituja rouheita ja proteiinijuttuja lainkaan terveellisinä. Tofu ja soijapavut sellaisenaan/pavuista itse tehtyinä pihveinä ovat ok.

Vierailija
5/10 |
11.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kiitos!

Vierailija
6/10 |
11.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täsmennän vielä että luomulaatuisen (luomu/organic) soijan prosessoinnissa on kiellettyä käyttää heksaania eli luomuversioita esim. soijarouheesta ostamalla välttää heksaanijäämien riskin.Itse silti mieluummin suosisin vähemmän prosessoidussa muodossa soijaa, esim. tofuna.





t. 6

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
11.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

olisi ok. Meillä syödään mm. tofua 1-2 kertaa viikossa, kuopus 1v9kk.

Et ole tainnut lukea uusia tutkimuksia tofun vaarallisuudesta?

Vierailija
8/10 |
11.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

olisi ok. Meillä syödään mm. tofua 1-2 kertaa viikossa, kuopus 1v9kk.

Et ole tainnut lukea uusia tutkimuksia tofun vaarallisuudesta?

tofun vaarallisuudesta ei ole olemassakaan. Tofua on sitä paitsi käytetty itämaisissa keittiöissä jo erittäin pitkään ilman mitään ongelmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
11.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

olisi ok. Meillä syödään mm. tofua 1-2 kertaa viikossa, kuopus 1v9kk.

Et ole tainnut lukea uusia tutkimuksia tofun vaarallisuudesta?

voisitko linkittää jonkun luotettavan lähteen? Miten tofu on vaarallinen?

Vierailija
10/10 |
11.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yrittäkää nyt jo hyvät ihmiset tajuta, että vaikka soijarouheessa olisi heksaania moninkertainen määrä niin se on SILTI, AINA turvallisempaa kuin jauheliha. Aina. Sitä ei kannata joka päivä syödä mutta esim 1-2 kertaa viikossa ei aiheuta mitään vaaraa. Ja turvallisempia vielä ovat tofu, tempeh ja soijapavut, niitä voi halutessaan syödä vaikka päivittäin. Toki kaikissa ruokavalioissa on sitä enemmän etuja mitä enemmän aineita vaihtelee päivittäin.



Kumma kun täällä ei ikinä kukaan kysy, onko turvallista tehdä munamaitoon tehtyä lihamakaronilaatikkoa lapselle, vaikka siinä on jo helvetin paljon vaaratekijöitä soijaan nähden.