Miten mango kuuluu kuoria/paloitella/tarjota?
Entä mistä tunnistaa sopivan kypsän mangon kaupassa?
Kommentit (7)
vaan vaativat joitakin päiviä huoneenlämmössä kypsymiseen. Kypsä mango on, kun se alkaa olla pehmeä painettaessa, väristä ei voi päätellä kyspyyttä.
Kuori joko perunankuorimaveitsellä tai tavallisella veitsellä. Sitten vaan paloiksi, sisällä on aika iso, litteä kivi. Ohjeita varmaan löytyy, minä syön mangot ihan sellaisenaan :)
Onko ko. mango silloin liian raaka?
Leikkaan mangon puoliksi ja leikkaan siihen terävällä veitsellä syvään viiltoja vaaka- ja pystysuoraan niin että niistä muodostuu ristikko. Sitten painan mangon kuoripuolelta pohjasta niin että ne palat pullistuu ulospäin. Joskus tarjoan noin kuorineen ja joskus sitten leikkaan palat veitsellä irti kuoresta astiaan.
hedelmälihasta vaan leikkaat sen kiven pois
Raaka mago ei juuri tuoksu, kypsässä haistaa heti sen ominaistuoksun. Pehmeässä on jo vaara, että on pilalla. kotikypsytys onnistuu vaihtelevasti, liian raaka ei ehdi kypsyä ennen pilaantumista.
Mango syödään niin, että se halkaistaan kahteen osaan (kivi tietysti jää välistä pois) ja halkaisupinta ruudutetaan n. 2x2 cm ruuduiksi veitsellä kuorta myöten ja nuljautetaan puolikas kuori sisäänpäin puolipalloksi, jossa ruudut ovat nätisti erillään. Kantikaspiikkinen siili siis.
Kirjoitus kesti kauan ja oli tullut muita viestejä, joissa jo tämä sanottiin...
Raaka mago ei juuri tuoksu, kypsässä haistaa heti sen ominaistuoksun. Pehmeässä on jo vaara, että on pilalla. kotikypsytys onnistuu vaihtelevasti, liian raaka ei ehdi kypsyä ennen pilaantumista. Mango syödään niin, että se halkaistaan kahteen osaan (kivi tietysti jää välistä pois) ja halkaisupinta ruudutetaan n. 2x2 cm ruuduiksi veitsellä kuorta myöten ja nuljautetaan puolikas kuori sisäänpäin puolipalloksi, jossa ruudut ovat nätisti erillään. Kantikaspiikkinen siili siis.
Leikkaan mangon puoliksi ja leikkaan siihen terävällä veitsellä syvään viiltoja vaaka- ja pystysuoraan niin että niistä muodostuu ristikko. Sitten painan mangon kuoripuolelta pohjasta niin että ne palat pullistuu ulospäin. Joskus tarjoan noin kuorineen ja joskus sitten leikkaan palat veitsellä irti kuoresta astiaan.