Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko terveellinen ruoka muka kallista?

Vierailija
03.04.2012 |

Tuli mieleen kun usein mainitaan terveellisen ruoan olevan kallista. Millä perusteilla olisi näin?

Kasvisten ja hedelmien kilohinnat ovat keskimäärin 2-3 euroa/kilo . Lihan ainakin kolminkertainen siihen verrattuna enemmän-eli taatusti olisi halvempaa lisätä kasviksia ruokaan suhteessa lihan määrään.

Itse tehden sämpylät ovat huomattavasti valmiita halvempia-ja kaupan päälle voi itse vaikuttaa rasvan laatuun ja kuidun määrään.

Tummat makaroonit ja riisit ovat samahintaisia vaaleampiin nähden, koska niitä riittää lautasella vähemmän.

Näkkileipä hakkaa vaalean pullaleivän milloin tahansa hinnassa ja terveellisyydessä. Risleipä ja vehnähöttö maksavat suunnilleen saman verran-on ihan valintakysymys kumman ottaa.

Maitolitra maksaa saman verran rasvattomana kuin rasvaisena.

Kasviöljy on taatusti halvempaa kuin voi, ja kasvismargariinit ovat myös voita halvempia.

valmissafkat ovat kilohinnnaltaan samaa luokkaa kuin itse tehtynä,ainakin jos tekee kerrralla isompia annoksia esim. pakkaseen. Mutta väitän että itse tehden tuoreista aineista ero hinnassa ei ole merkittävä, kun vähempi määrä ravitsee kuin esim.ravinneköyhässä valmispurilaisessa.



ja tiedän kyllä mitä on olla köyhä, toimeentulotuella elimme lapsen kanssa vuosia, kun opiskelin yksinhuoltajana. Silloinkaan en vaan löytänyt perustetta, että juuri terveellinen ruoka olisi kallista-päinvastoin napostelut, karkit, tupakat ja siiderit taas olisivat olleet. Ylipäätäänkin on itsestä kiinni, käyttääkö rahansa baariin vai kunnon ruokaan, vai meneekö tupakalle vai ilmaiselle kävelylle lasten kanssa.



Olisiko siis kyseessä kuitenkin ihan valintakysymys, ja kulutustapa? Helppo selitys välttyä itse ruoanlaitolta?

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
03.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kyse on siitä ettei kasviksia osata valmistaa niin, että ne maistuisivat hyviltä ja sekin puoli etteivät ne oikein pidä nälkää.



Liha; mitä epäterveellisempää sen kalliimpaa



Ostatko 1 euron lenkin vai 3.70euroa maskavana paistijauhelihan...



Mielestäni nykyään saisi satsata koulussa edes enemmän kotitaloustunteihin kun nykysuuntaus on ettei lapsi osaa kotoa lähtiessään keittää edes perunoita.

Vierailija
2/3 |
03.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

esimerkiksi noista leipien hinnoista. Tai siitä, että muka puolet pienempi määrä riittäisi tummaa pastaa kuin tavallista. HIntaero nimittäin on huima noissa pastoissa. Ja kyllä jo 3 euroa kilo, on kova kilohinta hedelmissä ja vihanneksissa. Meillä syödäänkin porkkanaa esimerkiksi paljon, koska se maksaa alle euron kilo. Puoli kiloa päivässä on suositus ja jos perheessä on monta jäsentä, kyllä rahaa palaa, jos on isompi kilohinta.



Mutta toki allekirjoitan osin tuon, että valitsemalla edullisia terveellisiä raaka-aineita voi tehdä hyvää ja terveellistä ruokaa edullisesti. Itsekin teen niin. Mutta totuus on kyllä sekin, että terveellisempi liha ja kaikki kala on kalliimpaa kuin tarjouslenkki tai perusjauheliha, kilohinnaltaan siis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
03.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monessa merkissä on lihapitoisuus todella nolla, joten sinänsä lihaa ja makkaraa ei voi keskenään verrata. Sitäpaitsi ihmiset syövät kaikenkaikkiaan liikaa lihaa, joten sitä voi jokatapauksessa korvata kasviksilla,vaikka niiden kalliimmasta päästä, ja silti jää halvemmaksi. Tietenkin perusporkkanaa saa alle euron, mutta jos haluaa vaihtelua esim salateissa, voi hinta olla pari-kolme euroa hyvinkin.



Pienempi määrä tummaa riisiä tai pastaa riittää, perustellen juuri tuolla kuidulla.Ei puolet pienempi määrä, mutta pienempi.



Pointti oli kuitenkin että omilla valinnoilla voi vaikuttaa, jolloin hintaero kokonaisuudessaan ei ole niin merkittävä. Kyllä köyhälläkin on halutetessaan varaa syödä hyvin ja riittävästi!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi seitsemän seitsemän