Saako Arla Apetina 3% fetaa syödä raskaana?
Kommentit (5)
Saa syödä, kunhan jättää homejuustot (liian suolaista) ja pastöroimattomat juustot (listeriavaara) väliin. Eikä sen homejuustonkaan kanssa niin tarkkaa ole.
Ai tää juustohölmöily on edelleen voimissaan. Pastöroimattomasta maidosta tehdyissä juustoissa on JOSKUS sitä listeriaa, ja homejuusto on tosiaan yksinkertaisesti aikas suolaista. Joten kohtuudella sitä.
Sen sijaan on kumma että neuvoloissa ei varoiteta pakastevihanneksista! Listeriaa löytyy jopa joka kolmannesta pussista. Eli niitä ei pitäisi käyttää kuumentamatta kunnolla. Kuumennettuina turvallisia, mutta ainakin taannoin pakastevihannekset salaatissa oli oikein työmaaruokaloiden helmasynti.
oli telkussa juttua, että Suomessa on vuosittain todella paljon listeriaan sairastuneita. Jos verrataan muihin maihin. Ja suurin syy sairastumisiin on tietyt kalatuotteet, joissa on suuri listeriariski. Aika harva saa sen maitotuotteista.
Pakastevihanneksissa on ihan yhtä pienellä todennäköisyydellä listeriaa kuin juustoissakaan. Eiköhän ne graavikalat ja tyhjiöpakatut kalat ole edelleen se isoin syntisäkki.
Mistä tämä villitys on tullut, että raskaana ei saisi syödä sitä eikä tätä?
Onko elintarvikehygienia todella reilussa kymmenessä vuodessa mennyt niin huonoksi, kun ei niitä rajoitteita ollut siihen aikaan, minä olin raskaana.