Enemmän kasviksia yms.
Miten voisi lisätä ruokavalioon enemmän "vihreitä"? Syön vihanneksia lähinnä tuoreessa muodossa, eli ruuan lisukkeena tuoretta salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa (eli niitä perinteisiä). Perunaa jonkin verran, parsa-, kukka ym. kaaleja vähemmän. Raasteena/naposteluun porkkanaa.
Hedelmistä menee lähinnä omenaa, banaania joskus ja säilykkeenä ananasta ja persikkaa.
Löytyisikö täältä joku himokasvisharrastaja? :D
Kommentit (5)
Vähän öljyä pannulle, sekaan kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. Mausteita oman maun mukaan. Hyvä lisäke on.
aioastaan kananmunia ja juustoa, joskus jogurttia.
Mitenkähän sinua neuvoisin... Osta kasvisruokakeittokirja.
Pelkän perunan ja riisin lisäksi voit tutustua muihin lisäkkeisiin kuten
bulgur
couscous ja sen eri sekoitukset
dinkel
ohra (ohrariisi yms. sekoitukset)
erilaiset nuudelit lasinuudelista (tehty mungpapujauheesta) riisinuudeliin
Tee laatikoita, höystöjä, kasvissosekeittoja. Paista pannulla sieniä, kesäkurpitsa viipaleita, tee wokkeja, höyrytä. Tee ruokaisia salaatteja, tutustu uusiin "vihreisiin lehtiin" tutun jäävuorisalaatin lisäksi. Paista pinaattilettuja ja porkkanalettuja. Lisää sämpylöihin nokkosta, porkkanaa, erilaisia siemeniä ja pähkinöitä.
Syö tuoreita vihanneksia dippitikkuina. Käytä ituja (vaikka sinimailanen ja mung-papu) ja versoja. (auringonkukka ja herneenversot esim)
Tee smoothiejuomia mansikoista, vadelmista, mehuista
Itse en pidä soijatuotteista, mutta rouhetta voi käyttää kuin jauhelihaa ja suikaleita kuin lihasuikaleita. Syö soijajuustoa.
Vaihda ruokarasvat kokonaan öljyihin.
Green smoothie reseptejä ja lisää sellainen aamupalaan, tai jopa korvaa aamupala sillä. Perusideana se, että sesonkihedelmiä ja jotain vihreää kuten pinaattia sekaisin. Jos ajatus hirvittää, niin esim banaani jättää hyvin muut maut alleen.
Ja lisää sitä muihin ruokiin. Esim. tomaattipohjainen kikherne curry maistuu ihan yhtä hyvälle pinaatin kanssa kuin ilman.
Kun laitat ruokaa, lisää kasviksia esim. kastikkeisiin ja laatikoihin. Tee säännöllisesti kasvisruokaa, esim. kasvissosekeittoja, kasvislasagnea, kesäkurpitsapastaa jne. Lisää tuoreraasteiden käyttöä, esim. punakaali on hyvää vaikkapa marinoituna. Suosi kaalia ruuanlaitossa. Hedelmiä saa herkästi menemään esim. hedelmäsalaatin muodossa, kun pilkkominen ja kuoriminen tulee tehtyä kerralla. Jogurtteihin ja puuroihin marjoja.