Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hyvän ja kuohkean pullan ohje! Leipurit!

Vierailija
22.02.2012 |

Vehnäjauhopussin kyljessä oleva pullataikina on varmaan jees, mutta miten tehdään isoja, hyviä korvapuusteja?

Kun taikina kaulitaan levyksi, laitatteko margariinia siihen ja sitten vasta sokeri+kaneli?

Neuvokee!

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja VOITA, ei margariinia. Reilusti kanelia ja sokeria että maistuu kunnolla.

Vierailija
2/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

meidän naapurin emäntä vastaamassa! En oo ikinä syönyt niin kuohkeaa pullaa kuin hänen pullansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaikka omenahilloa siihen taikinalle ja sitten vasta sokrut ja kanelit.

Vierailija
4/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisääkin voitte laitta.

-1-

Vierailija
5/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kohotus piiiitkään. Ja parempi jos kohottaa eka juuren, sit taikinan ja lopuksi vielä pullat ennen paistamista. Ja paljon pidempään kuin mitä ohjeessa lukee.

Vierailija
6/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähemmän vehnäjauhoja = kuohkeampi pulla. Enemmän vehnäjauhoja = tiiviimpi pulla. Pussin kyljessä oleva ohje on hyvä, mutta laitan vähemmän vehnäjauhoja taikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvän taikinan oppii tekemään vain tekemällä, mutta tässä pari vinkkiä kokemuksesta:

Lisää jauhot erissä. Itse teen taikinan nykyään aina monitoimikoneessa, jolloin tuota ensimmäistä jauhoerää vaivaan hyvän sitkon saamiseksi koneessa pienimmällä vauhdilla pitkän aikaan. Liian kova vauhtii rikkoo sitkon.

Pullataikinasta ei tule tehdä liian kovaa, vaan pehmeämpää kuin esim. sämpylätaikinasta.

Laita taikinaan riittävästi sokeria ja suolaa. Hyvä taikina maistuu hyvältä myös raakana.

Kohota rauhassa, lämpimässä paikassa ( esim. kuumalla vedellä täytettyyn tiskialtaaseen taikinakulho seisomaan ja liina koko hoidon päälle)



Hyvä pullataikina löytyy esim. Valion kirjoista (ja varmasti myös netistä heidän sivuiltaan)

Vierailija
8/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erikoisvehnäjauhoilla parempi tulos. Muista vaivata, että tulee sitkoa. Äläkä tapa sitä hiivaa liian kuumalla nesteellä. Onko näistä apua?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pitkään sitä taikinaa voi kohottaa? Jos tekee taikinan aamulla valmiiksi voiko sen leipoa vasta iltapäivällä? Vai meneekö sitten jo ihan pipariksi?

Vierailija
10/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita vähemmän jauhoja kuin pussin ohjeessa. Mitä vähemmän jauhoja, sen kevyempi ja kuohkeampi pulla. Tämä onnistuu, kun seuraat seuraavaa ohjetta eli...



Teen taikinan aina yleiskoneella. Se on mullistanut leipomiseni ja saanut huonon keittiöitsetuntoni kohoamaan (ja taikinat ;)). Yleiskoneella tarvit vähemmän jauhoja.



Käytä vain OIKEAA hiivaa.



Kevytmaito nesteenä antaa pehmeämmän maun kuin vesi.



Kohota taikina kulhossa lämminvesihauteessa pitkään, lisäksi pullat pellillä että kohoavat.



Jos teen korvapuusteja, sotken rasvan ja kanelisokerin ensin, ja levitän mössönä taikinalevylle. Tulee tasaisempi mauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita vähemmän jauhoja kuin pussin ohjeessa. Mitä vähemmän jauhoja, sen kevyempi ja kuohkeampi pulla. Tämä onnistuu, kun seuraat seuraavaa ohjetta eli...

Teen taikinan aina yleiskoneella. Se on mullistanut leipomiseni ja saanut huonon keittiöitsetuntoni kohoamaan (ja taikinat ;)). Yleiskoneella tarvit vähemmän jauhoja.

Käytä vain OIKEAA hiivaa.

Kevytmaito nesteenä antaa pehmeämmän maun kuin vesi.

Kohota taikina kulhossa lämminvesihauteessa pitkään, lisäksi pullat pellillä että kohoavat.

Jos teen korvapuusteja, sotken rasvan ja kanelisokerin ensin, ja levitän mössönä taikinalevylle. Tulee tasaisempi mauste.

Tärkeä unohtui: älä ylipaista!! ELi hennon ruskettunut pulla, ei kuivia koppuroita. Harvoin jäänyt pulla raa´aksi mutta monesti mennyt yli.

Vierailija
12/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen verran jauhoja rasvan lisäämisen jälkeen, että saat kädet puhtaaksi, tietty rasva pitää sekoittaa taikinaan mutta mahdollisimman vähän vaivaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
22.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pullaa ei saa paistaa liikaa!!!



Se on yleisin virhe. Kovan taikinan lisäksi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi neljä yksi