Pika-apua kaivataan pitsataikinan kanssa!!!!
Haittaako jos taikinaan tulee liian vähän jauhoja? Tuo jäi nyt aika notkeaksi, en uskalla esim iskeä kaulinta siihen. Mutta jos saan levitettyä pellille niin tuleekohan tolkullista pitsaa vai meneekö pilalle?
Kommentit (6)
Jaa niin, mut taitaa olla hiivataikina..itse tein juuri leivinjauheella kohotettavaa. Voihan se olla, ettei se kypsy sellaiseksi kovaksi.
levitän vain pellille. Hyvää tulee.
Juu siis meikäläisessä ei oo koskaan ollut suuremmin jauhopeukalon vikaa :) Jauhot loppui ja nälkäiset syöjät ei varmasti suostu odottelemaan. Siispä turvaudun tuohon taikinapellillejahetkiuunissaennentäytteitä-taktiikkaan.
On hiivalla tehty taikina. Voiko pitsataikinan kohottaa myös leivinjauholla?!
pätee oikeastaan kaikessa hiivapohjaisissa leivonnaisissa. Pullastakin tulee parempaa, mitä löysemmästä taikinasta leipoo. Toki on aika mahdotonta kovin löysästä leipoa kun sitä ei saa käsiteltyä niin helposti kuin enemmän jauhoja sisältävää.
Sen paremmin onnistuu, mitä vähemmän jauhoja laittaa
pätee oikeastaan kaikessa hiivapohjaisissa leivonnaisissa. Pullastakin tulee parempaa, mitä löysemmästä taikinasta leipoo. Toki on aika mahdotonta kovin löysästä leipoa kun sitä ei saa käsiteltyä niin helposti kuin enemmän jauhoja sisältävää.
ei mene pilalle, iske vaan :) Voit esim laittaa sen taikinan hetkeks, esim 5min uuniin ja ottaa pois (siis kun oot saanu pellille) ja lisätä vasta sitten täytteet ja takas uuniin