Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miten lasketaan kuidun määrä itse leivotuista sämpylöistä?

Vierailija
12.01.2012 |

Haluaisin laskea itse leivottujen sämpylöiden kuitupitoisuuden, olisiko jollain antaa siihen neuvot ja ohje? Kiitos jos joku vaivautuu.



Ps. Ja tiedän kyllä että kaupoista saa kuitupitoista leipää, esim. real, ym. mutta en pidä niistä.



Ps2. Ja ainekset joita käytän yleensä sämpylöihin on: vehnäjauho, sämpyläjauho, ruisjauho, vehnälese, öljy, hiiva, suola, hunaja / sokeri, joskus porkkana

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
12.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lasket kokonaismassan, siis koko taikinan painon. Sitten lasket paljonko siinä on kuitua, eli kuinka monta g kussakin lisäämässäsi aineessa on kuitua(paljonko on /100g ja paljonko laitoit taikinaan) ja ne yhteen. Sitten lasket paljonko se kuitumäärä on prosentteina kokonaismassasta.

Enpä tiedä onko vaivan arvoista.

Vierailija
2/7 |
12.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lasket kokonaismassan, siis koko taikinan painon. Sitten lasket paljonko siinä on kuitua, eli kuinka monta g kussakin lisäämässäsi aineessa on kuitua(paljonko on /100g ja paljonko laitoit taikinaan) ja ne yhteen. Sitten lasket paljonko se kuitumäärä on prosentteina kokonaismassasta. Enpä tiedä onko vaivan arvoista.

Et tarvitse taikinan kokonaismassaa.

Otat vain jauho/lese/hiutalepussin käteen, katsot kuinka paljon kuitua on per 100 g.

Useinmiten jauhot ja hiutaleet painavat 70 g/1 dl. (Leseet muistaakseni vähemmän.)

Ja sitten vaan katsot ohjeesta, että kuinka monta desiä jauhoja/leseitä/hiutaleita laitoit.

Jauhojen määrä dl x 0.7 x kuitujen määrä (per 100 g)

Ja sitten jaat tuon vaikka tekemiesi sämpylöiden määrällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
12.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos jauhopussi ei ole enää tallessa, niin ohjearvoja saat myös osoitteesta fineli.fi.

Vierailija
4/7 |
12.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajattelin että halutaan tietää %, niin kuin on kaupan leivissä ilmoitettu.

2

Vierailija
5/7 |
12.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

No sitten jaat kuidun määrän (g) valmiiden sämpylöiden painolla.



Leivästähän häipyy hyvin paljon kosteutta uunissa... siksi taikinaa ei punnita.

Vierailija
6/7 |
12.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun jo sämpyläjauhotkin ovat lähes pelkästään sitä?



Lisää muuten erilaisia siemeniä sämpylöihin, niin ovat terveellisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
12.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuolla ohjeella ymmärsin ja juuri tuota tarkoitin, että paljonko on kuitua per 1 sämpylä! hieno juttu! kiitos todella paljon!



ja sinulle vika kysyjä: laitan vehnäjauhojakin, koska niistä tulee pehmeämpi rakenne ja niitä sattuu olemaan kaapissa. ei sen kummempaa.