Mieheni söi aamulla leikkelepaketin puolikkaan, parasta ennen 23.12.
Jostain jääkaapin perältä oli sen paketin löytänyt, jouluruoat olivat sen kätkeneet taakseen. Kun paketti oli tyhjä, tuumie että maistuipa pahalta ja katsoi päiväyksen.
Mitään oireita ei ole tullut tähän hetkeen mennessä. Voinko jo tuumata, ettei ruokamyrkytys iske? Meinaan vaan, että palstan mukaan ruoat pilaantuvat oltuaan hetkenkin lämpimänä tai paketin ollessa avattuna jo ennen viimeistä käyttöpäivää.
Kommentit (25)
miehet saattaa korvata vaikka lounaan vetäisemällä leikkelepaketin ja cokis-tölkin, oon näitä nähnyt työmaalla.
ruokamyrkytysbakteereja, vain harmittomia maitohappo/pilaajabasilleja.
miehet saattaa korvata vaikka lounaan vetäisemällä leikkelepaketin ja cokis-tölkin, oon näitä nähnyt työmaalla.
Onko se joku koira, joka vetää paketin sellaiseen vauhtiin, että vasta sen loputtua huomaa ruoan maistuvam pahalta?
että todellisuudessa ne säilyy jääkaappioloissa vaikka kuukauden, metwursti parikin yli viimeisen käyttöpäivän.
Varsinkin jos ovat avaamattomassa vakuumipakkauksessa.
Suomessa viimeiset käyttöpäivät tulee nopeasti, mutta katsopa vaikka Lidlin tavaraa tai jonkun etnisen kaupan, niin johan voikin olla meetwurstilla päivämäärää 6 kuukautta ja kinkullakin pari.
"Kalkkuna säilyy huonommin kuin kinkku.
Montako päivää leikkeleet säilyvät syömäkelpoisina avatussa pakkauksessa? Sitä ovat monet lukijat kysyneet kuluneella viikolla.
Viime keskiviikkona Helsingin Sanomissa kerrottiin, että viimeisellä käyttöpäivällä merkityt tuotteet pitäisi käyttää heti, kun pakkaus avataan.
Syökö joku 300 grammaa keittokinkkua kerralla, lukija kysyi.
Kysyin asiaa Evirasta ylitarkastaja Taina Niskaselta, Heli Aallolta HKScanista ja Anders Storsvediltä Snellmanin lihatalosta.
"Leikkeleet säilyvät avatussa pakkauksessa muutaman päivän", vastasivat asiantuntijat. Muutama tarkoittaa 3–5 päivää.
Aika on sitä lyhyempi, mitä lähempänä viimeinen käyttöpäivä on. Avattu pakkaus ei säily viimeiseen käyttöpäivään, jos siihen on pitkä aika.
Metvursti on poikkeus, sillä se voi säilyä kolme kuukautta. Se on kestotuote, joka pilaantuu vain kuivuessaan.
Metvursti- ja salamipötköjä on joskus säilytetty jopa huoneenlämmössä.
Mutta! Kuluttaja heikentää säilyvyyttä usein itse: pakkaus käy usein pöydässä ja lämpiää, siivuja napsitaan sormin eikä puhtaalla haarukalla tai jääkaappi ei ole tarpeeksi kylmä.
Jääkaapin lämpötilan pitäisi olla +2–+5 astetta.
Lihan lajikin vaikuttaa. Kalkkunaleike säilyy huonommin kuin sian tai naudanlihasta valmistettu tuote.
Vaarallisia pilaantuneet tuotteet eivät ole, sillä pilaantumisessa syntyy lähinnä maitohappobakteereja. Silloin tuote alkaa näyttää ja maistua huonolta."
http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/Kauanko+leikkele+s%C3%A4ilyy+avatussa+…
Mutta ne ruokamyrkytysbasillit ovatkin sitten eri juttu, ne eivät näy.
"Pilaantumismuutoksia aiheuttavat bakteerit ovat erittäin harvoin yhteydessä ihmisen sairastumiseen. Käytännössä voidaan ajatella, että pilaajabakteerit ja ruokamyrkytyksiä aiheuttavat bakteerit ovat kaksi eri ryhmää, vaikkei tämä ryhmitys olekaan taksonomiaan tai muuhun tieteelliseen järjestelmään perustuva. Tieteellisessä kielenkäytössä nimitystä pilaantunut ei tulisi käyttää, ellei tarkoiteta aistinvaraisesti vialliseksi todettua elintarviketta. Lehdistö saattaa kirjoittaa, että "listeriabakteeri aiheutti elintarvikkeen pilaantumisen", vaikka oikea ilmaisu olisi: "listeriabakteeri teki elintarvikkeesta ihmisravinnoksi kelpaamatonta". Ilmaisutapojen painottaminen voi tuntua liioitellulta, mutta on erittäin tärkeää, ettei kuluttajille synny väärää mielikuvaa terveydellisten riskien tunnistamisesta aisteihin turvautuen. Aistinvaraisesti moitteeton elintarvike voi aiheuttaa ihmisen sairastumisen."
http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/uusinnumero?p_p_id=dlehtihaku_vie…
ihmettelen enemmän sitä että minkälaisessa kunnossa teillä on jääkaappi jos sieltä löytyy noin vanhaa ruokaa!? Toi on menny vanhaks kaks viikkoa sitten!
vetää leikkelepaketin puolikkaan munakkaan seassa, siis keittokinkkua suíkaloituna munakkaan sekaan.
Vatsatauteja ei ole 15 vuoden aikaan ollut kuin pari kolme kertaa. niissäkin suurimassa osassa tartunnanlähde tiedetään eli ulkopuolinen ihminen. Meillä aika heikosti huolehditaan ruokahygieniasta. Tunnustan, että saattaa jäädä kattila yöksi pöydälle ja siitä siten seuraavana päivänä syödään.
Ihan hyvähän tuon pitäisi vielä olla avattunakin.
[quote author="Vierailija" time="04.12.2013 klo 01:30"]
Ihan hyvähän tuon pitäisi vielä olla avattunakin.
[/quote]
onko omaa kivaa availla vanhoja keskusteluita kenties. Suksi nyt jo suolle!
[quote author="Vierailija" time="25.12.2013 klo 16:41"]
Kohta höylätään kirstua.
[/quote]
On sulla huvit. Nostelet iänaikaisia juttuja ja kuvittelet vielä olevasi hauska kommentteinesi.
Maistuukos ihmisille keittokinkku näin vuonna 2014? :)
No hyvä, ei mennyt ruoka hukkaan. Meillä jo lapsuudessa isä söi hyvällä ruokahalulla kaiken kaapista. .kaiken johon kukaan muuu ei koske. Tästä on jäänne jota lapsillekin viljelen " joo, isä saa syödä tämän". Korkeintaan yksi pikaisempi vessareissu siitä seuraa, se ei haittaa.
[quote author="Vierailija" time="07.01.2012 klo 10:29"]
vetää leikkelepaketin puolikkaan munakkaan seassa, siis keittokinkkua suíkaloituna munakkaan sekaan.
[/quote]
Hyi vittu. Todella epäterveellistä safkaa.
Treenaan itse badminttonia.
T: 11cm mies
Meikäläinen vetas tänä aamuna semmosen jöötin leikkelettä, että heikompaa hirvittäs :D
Jutellaan keittokinkusta! Se on pahaa.
enemmän ihmettelen sitä, että minkälainen possu vetää leikkelepaketista puolet tuosta vaan yhdellä huitasulla.