Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Brita-kakun ohjetta kaipailen

11.11.2005 |

Kuka ystävällisenä voisi laittaa sen tähän pinoon?

Kiitos! :)

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
11.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Brita-kakku



(10 annosta)

Valmistusaika: yli 60 min

Vaikeusaste: helppo



Kakkupohja:

3 kpl kananmunan keltuaista

1 kpl kananmunaa

1,5 dl sokeria

0,75 dl maitoa

150 g Flora Leivontamargariinia

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl vanilliinisokeria

3 tl leivinjauhetta



Marenki:

3 kpl kananmunan valkuaista

2 dl sokeria

1 dl mantelirouhetta/mantelilastuja



Täyte:

2,5 dl Flora Vanillaa

200 g vadelmia





Vatkaa keltuaiset, muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito ja sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahdon joukkoon. Levitä kakkupohja uunipellille leivinpaperin päälle. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri varovasti sekoittaen. Levitä marenki ohueksi kerrokseksi kakkupohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhe. Paista 175 °C:n lämpötilassa noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Jaa levy kahtia. Vaahdota Flora Vanilla. Levitä vaahto toiselle puolikkaalle. Laita vadelmat vaahdon pinnalle. Nosta toinen puoli varovasti päälle.

Vierailija
2/2 |
12.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Brita-kakku suklaatäytteellä

(10 annosta)



Kakkupohja:

3 kpl kananmunan keltuaista

1 kpl kananmunaa

1,5 dl sokeria (1dl=85g)

0,75 dl maitoa

150 g Flora Leivontaa

2,5 dl vehnäjauhoja (1 dl = 70 g)

1 tl vanilliinisokeria

3 tl leivinjauhetta



Marenki:

3 kpl kananmunan valkuaista

1,5 dl sokeria (1dl=85g)

0,5 dl mantelirouhetta



Täyte:

2,5 dl Flora Vispiä

1 rkl kaakaojauhetta

2 rkl sokeria

2 rkl likööriä



1. Vatkaa keltuaiset, muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää maito ja sulatettu rasva vaahtoon.

3. Sekoita kuivat ainekset keskenään.

4. Lisää varovasti vaahdon joukkoon.

5. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.



Valmista marenki.

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

2. Lisää sokeri varovasti sekoittaen.

3. Levitä marenki kakkupohjan päälle.

4. Ripottele pinnalle mantelirouhe.

5. Paista 175 °C:n lämpötilassa noin 20 minuuttia.

6. Jäähdytä.

7. Jaa levy kahtia.



Valmista täyte:

1. Vaahdota Flora Vispi, johon on sekoitettu kaakaojauhe, sokeri ja halutessasi kaakaolikööri.

2. Levitä vaahto toiselle puolikkaalle.

3. Nosta toinen puoli varovasti päälle.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi seitsemän