Miten kypsennän raa'at kuorelliset katkaravut?
Ostin tänään kilon raakoja katkoja, mutta mitenkäs nyt kypsennän ne? Ei kai niitä keitetä, eikös ne sitkisty? Ovat nyt siis pakkasessa, kai ne pitäis sulattaakkin ennen kysennystä...Arggh, auttakaa nyt tumpeloa!
Kommentit (8)
ottaa ainakin sulamaan jos hu meinataan syödä...Vai tehdäänkö niille jäisinä jo jotain? Niin ja ne kuoretkin vielä, kurinko ennen kypsennystä vai vasta sen jälkeen?
valkosipulia ja chiliä, anna kuumentua, nakkaa kuumaan öljyyn katkikset muutamaksi minuutiksi, kääntele, että paistuvat molemmin puolin. Lopuksi päälle ripaus suolaa, syö sormin (kuoret jne pois tietenkin) ja nauti :)
Huuhdo juoksevan veden alla, viileä vesi käy hyvin. Sitten vaan valuta hetki, uunipellille ja jotain 5 minsaa 200 + astetta. Jos makua tahdot niin voit sipaista hiukan valkosipuliöljyä (purista oliiviöljyyn pari kynttä) tai sitten sambal oelekia ennen uuniin laittoa.
keittää ne valkoviinissä, mausteeksi valkosipulia, persliljaa ja suolaa.
Kaikissa metodeissa LYHYT kypsennysaika (minuutteja!). Katkaravut ovat kypsiä kun ne ovat vaaleanpunaisia eivätkä enää läpikuultavia. Ota yksi, kuori ja katso lihan väri.
Pöytään paljon serviettejä ja sitruunanlohkoja sormien pesua varten.
Herkullista uutta vuotta!
kuten ylla sanotaan valkosipulin ym kera. vaihtavat varia harmaasta pinkiksi tosi nopeasti eli ei kannata muutamaa minuuttia kauemmin niita karytella
niin kuoret talteen. Huuhtaiset ne ja nakkaat nesteeseen. Siinä sulla on sitten mahtava liemipohja. Vaikket muuta jaksaisi kun säästää ne kuoret ja keittää vedessä, niin parempi kuin nakata menemään.
Sulatat vaan ja kuorit sitten. Muista ottaa "peräsuoli" pois ; ) Ravut keitetään kun taas katkaravut vaan sulatetaan ja syödään.
Tulee mieleen tapaus, jolloin eräs luokkakaverini kivenkovaan väitti, että mäkkärin hampurilaispihvi ei missään nimessä ole jauhelihaa vaan sataprosenttista täyslihaa.
ovat harmaita, siis raakoja!