Lantut ostettu! Miten maustan ja kuinka paljon tuosta 2 kilosta tulee,
jos vertaa kaupan laatikoihin? Kermaa varmaan tarvii lisäksi?
Kommentit (9)
mitäkin.
Nyt viimeksi kuorin 6kg lanttuja laatikkoon.
Laitoin kermassa turvonnutta korppujauhoa ehkä pari desiä. Lisäksi 4 kananmunaa. Hiukan inkivääriä. Haudutin muutaman sipulin matkaan. Valkopippuria ripaus ja muskottipähkinää. Lisäksi suolaa ja siirappia ja keitinvettä.
Laatikoita tuli 3 isompaa rovetta ja 2 pienempää. Päälle ripottelen vehnäleseitä ja laitan voinokareita.
En laita korppujauhoa kuin pintaan. Muistaakseni ohjeessa lisänä kermaa ja 1 muna.
Mausteet samat kuin kolmosella. 2kgsta tulee n 2-3 keskikokoista rovetta.
En oikein osaa neuvoa määriä, kun teen maistellen ja maustellen fiiliksen mukaan.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2267/Lanttulaatikko/
Laitan sitä korppujauhoa kermassa turvotettuna siksi, että laatikosta ei tule niin löysä. Olen kokeillut joskus ilman ja rakenne oli erilainen. Eli voit kyllä tehdä sen ilman korppujauhojakin.
t. kolkonen
Kaadan keitinvedet pois ja soseutan. Sekoitan soseeseen (1kg lanttuja) 1dl mannasuurimoita ja yhden kananmunan, 1,5dl kuohukermaa, siirappia, valkopippuria ja muskottipähkinää. Niin ja suolaa. Ja voinokare.
Kaadan keitinvedet pois ja soseutan. Sekoitan soseeseen (1kg lanttuja) 1dl mannasuurimoita ja yhden kananmunan, 1,5dl kuohukermaa, siirappia, valkopippuria ja muskottipähkinää. Niin ja suolaa. Ja voinokare.
Jos laitan tuon määrän lanttua, kermaa jne sellaiseen uunikokkivuokaan, varmaan riittää 1. ap
kauemmin. Mutta tämäkin kai makuasia. Muistaakseni paistoin viimeiset laatikot 150 astetta pari tuntia.
t. kolmonen
Ps ja sitä inkivääriä älä laita liikaa. Yks vuosi vihjailivat meillä, että onkos kokki yrittänyt laittaa intialaista lanttulaatikkoa kun inkivääriä oli hurahtanut liikaa :)
kauemmin. Mutta tämäkin kai makuasia. Muistaakseni paistoin viimeiset laatikot 150 astetta pari tuntia.
t. kolmonen
Ps ja sitä inkivääriä älä laita liikaa. Yks vuosi vihjailivat meillä, että onkos kokki yrittänyt laittaa intialaista lanttulaatikkoa kun inkivääriä oli hurahtanut liikaa :)
kuten tuossa kotikokki-ohjeessa oli... ap
ap