viljaporsaan uunifilee uunissa
Tuollainen vähän päälle kilon köntti olisi tänään tarkoitus valmistaa. En kauheasti näitä isoja lihan paloja ole valmistanut. Ohjeessa lukee 125 astetta pari tuntia kunnes sisälämpötila 80. Kannattaako lihan pala pyöräyttää pannulla ennen uuniin laittoa, niinkuin ruokaohjelmissa monta kertaa tehdään?
Kommentit (4)
kannattaa laittaa kuumaan uuniin rasvapuoliylöspäin hetkeksi ja sitten pudottaa lämpö 100 asteeseen. Jos lisämarinoit älä laita suolaa, vailmismarinadeissa liikaakin.
paitsi että tuskin siitä haittaakaan on.
Osta seuraavalla kerralla marinoimaton lihapala, sekoita morttelissa suolaa, mustapppuria, kuvattuja yrttejä, sinappijauhetta, raastettua sitruunankuorta (mitä nyt mieleen juolahtaa ja mikä maistuu) ja hiero kunnolla lihan pintaan. Sitten ota paistpinta pannulla ja pane uuniin, paistopussiin tai paljaaltaan.
Ja oma marinadi hakkaa tetty mennen tullen sen oranssin litkun. Possumarinadin kannattaa laittaa kiivinpaloja, ne mureuttavat hienosti lihaa.
Isot liihapalat on käteviä laitettavia ja mahdolliset jämät on helppo jatkojalostaa.
Hyvää itsenäisyyspäivää!
Siis kahdella eellä? Eiks se suomen kielen sana olis ihan vaan file? Ei siis häiritse ap:n viestissä, mutta muutamien kauppaketjujen mainoksissa kyllä.
Että ihan broilerin fileèetä nyt tarjouksessa...
Siis kunhan vaan ihmettelin, kun en tiedä että miten tää oikeesti on. Sori ap.
Itse jos paistan lihaa uunissa, niin yleensä vaan kärtsään ekat 10-15min kovemmalla lämmöllä (200) ja sitten lasken lämpötilaa. Hieman sama vaikutus kun pannulla paistamisella, ei tietysti tule sitä samanlaista paistopintaa sitten...mutta liha pysyy mehevänä sisältä.
no niin mäkin tässä vähän suunnittelin että pannulle ensin. Tosin iltaruoaksi vasta. Minun lihanpalani on valmiiksi marinoitu, mutta mietin että tohdinko vielä tehdä oman balsamico-marinadin, kun usein melko mauttomia nuo valmiis marinadit.