Miten broilerinkoivet voivat olla tarjouksessa 0,99/kilo?
Mitä siitä jää kauppiaalle, valmistajalle, kasvattajalle..?
Kommentit (14)
Koivet ovat tuotannossa helppo tuote siksikin, kun lihaa ei teollisuuden toimesta irroiteta luista. Siksikin varsinaiselle lihalle voidaan laskea pienempi kate pienempien kulujen vuoksi.
että kaupoissa on aina ns. sisäänheitto tuotteita/tarjouksia jotka myydään tappiolla ,mutta näillä saadaan ihmiset kauppaan. Ja suurinosa ostaa sitten kaupasta jotain muutakin.
että tarjouskoivet on aina ulkomaista halpatuotantoa. Ihan on kariniemen koipia joutsenlipullakin tarjouksessa.
Minä lähtisin myös sille linjalle, että ne koivet on lähinnä teurasjätettä ja kaikki mitä niistä saadaan, on plussaa. Toki on kustannuksia pakkaamisesta ja kauppaan kuskaamisesta, mutta itsessäänhän niissä koivissa ei paljoa ole syömistä.
Joku aika sitten erehdyin juuri tuollaisesta tarjouksesta (ei kyllä ollut ihan noin halpa mitä ap:n esimerkissä) koipia ostamaan, ja inholla sitten ruokapöydässä riivittiin sitä lihaa sieltä jänteiden ja luiden seasta... Eli ei voi kuvitellakaan niistä tekevänsä ruokaa idealla lisäke + koipi lautaselle ja salaattia kaveriksi. Jos enää ikinä ostan moisia inhotuksia, ne pitänee ensin kypsentää ja riipiä lihat irti. Ja siitä silpusta sitten tehdä keitto, kastike tai vaikka risotto. Ainut tapa jolla niitä voi syödä.
Hyi. Ihan puistatus käy läpi kun muistelen.
Ensinnäkin tarjouskoivet on aina ulkomaista halpatuotantoa. Sitten tuosta kilohinnasta. Punnituksessa on mukana se punainen e-koodi-suolalillinki. Suola ja e-koodit yhdessä saavat lihan imemään tolkuttomasti vettä itseensä. Todelliselle lihalle näin ollen kertyykin hintaa jo ehkäpä kaksi euroa. Luiden vuoksi koivissa on painosta muutenkin vain ehkä noin puolet lihaa. Se nostaakin jo varsinaisen lihan kilohinnaksi noin neljä euroa. Siinä liikutaan jo normikatteiden alueella.
Joitain tuotteita myydään katteetta ns. sisäänheittotuotteina, joilla saadaan asiakkaat asioimaan ko. kaupassa. Useimmitenhan kaupasta ostetaan sitten myös muitakin tuotteita, joissa katteet kohdallaan.
mutta broilerin koivet on hirveetä p****a. Marinaadi maistuu hirveelta ja se työ mikä pitää niille tehä, että saa syömäkelpoista ruokaa niistä ei oo kyllä vaivansa väärtti. Ikinä en enää niitä osta vaikka myytäisiin 10centtiä/kg.
Muutaman kerran oon kans mennyt erehtymään "lyömättömään tarjoukseen". Koipien pesu marinaadista, kypsentäminen uunissa, "lihan" riipiminen irti koivista ja lisääminen itse ruokaan vaatii ihan liikaa hommaa. Mieluummin ostan kalliimmalla kunnon broilerin leikkeitä.
Pitääpä ostaa taas koipia pitkästä aikaa kun noin edullisesti saa.
Ensin pestään se kammottava moska siitä pinnasta pois, tyrkätään uuniin, hyvällä halulla syödään nahoista alkaen kaikki mikä irti lähtee ja luista keitetään vielä lientä. Pakastimessa jo odotteleekin kasa luita liemenkeitto-operaatiota, vielä muutama luuranko ja kaikki ainekset on kasassa.
Lähdenpä tästä tonkimaan luuliemeen pari palsternakkaa kasvimaalta, sitten kellarista muutama porkkana, pala lanttua, selleriä...
Kun liha on marinadissa, niin se on juridisesti lihajaloste, ei lihaa. Siispä se alunperäinen liha voi olla tuotu ulkomailta, mutta silti tuote on suomalainen, kun se lopputuote on tehty Suomessa.
Minä asun Keski-Euroopassa enkä ikipäivänä vaihtaisi täkäläistä luomukanaa suomalaiseen teollisbroileriin. Tiedättekö te oikeastaan itsekään, että Suomessa ruoka on paitsi ylihinnoiteltu, myös perseestä?
Koivetko TEURASJÄTETTÄ?? Niissähän on enemmän makua kuin koko paketillisessa rintafilettä!!! Ettekö te ihmiset osaa laittaa ruokaa, kun pitää pelkkiä fileitä syödä? Tuollaisten hienopierujen takia liha on helvetin kallista, kun "huonommat" ruhonosat eivät kelpaa melkein kellekään...ennen niistä on osattu kokata, nykyään kauppias katsoo sinua kuin vajakkia jos keksit kysyä jotain oudompaa ruhonosaa.
Koivetko TEURASJÄTETTÄ?? Niissähän on enemmän makua kuin koko paketillisessa rintafilettä!!! Ettekö te ihmiset osaa laittaa ruokaa, kun pitää pelkkiä fileitä syödä? Tuollaisten hienopierujen takia liha on helvetin kallista, kun "huonommat" ruhonosat eivät kelpaa melkein kellekään...ennen niistä on osattu kokata, nykyään kauppias katsoo sinua kuin vajakkia jos keksit kysyä jotain oudompaa ruhonosaa.
Miten rintafileen syöminen korreloi ruoan laittamisen kanssa? Siis jos syö rintafilettä ei osaa laittaa ruokaa? Mutta jos ostat marinaadissa lillutettuja luita joissa on vähän lihan rippeitä ja nahkaa ympärillä, heität ne uuniin niin silloin osaat laittaa ruokaa?
Miten tämä lihan hinta nousee, jos jotkut haluavat syödä vain filettä? Saathan sinä edelleen edullisemmin sen "teurasjätteen" josta vain sinä osaat tehdä ruokaa.
Broilereita tungetaan kymmenen kappaletta tulitikkuaskin kokoiseen häkkiin, joten ylläpito tulee kasvattajalle halvaksi. Etenkin kun estetään samalla kätevästi liikkuminen/energian kulutus.
Ei tuollainen hinta mistään muusta kerro. Tuollaisen lihan ostaminen on niin wt.
Koivetko TEURASJÄTETTÄ?? Niissähän on enemmän makua kuin koko paketillisessa rintafilettä!!! Ettekö te ihmiset osaa laittaa ruokaa, kun pitää pelkkiä fileitä syödä? Tuollaisten hienopierujen takia liha on helvetin kallista, kun "huonommat" ruhonosat eivät kelpaa melkein kellekään...ennen niistä on osattu kokata, nykyään kauppias katsoo sinua kuin vajakkia jos keksit kysyä jotain oudompaa ruhonosaa.
Kamalaa makua!!!! Kiitos marinadin.. hyi :X :X
Ensinnäkin tarjouskoivet on aina ulkomaista halpatuotantoa. Sitten tuosta kilohinnasta. Punnituksessa on mukana se punainen e-koodi-suolalillinki. Suola ja e-koodit yhdessä saavat lihan imemään tolkuttomasti vettä itseensä. Todelliselle lihalle näin ollen kertyykin hintaa jo ehkäpä kaksi euroa. Luiden vuoksi koivissa on painosta muutenkin vain ehkä noin puolet lihaa. Se nostaakin jo varsinaisen lihan kilohinnaksi noin neljä euroa. Siinä liikutaan jo normikatteiden alueella.