Ostin maustamattoman naudan sisäpaistin. Miten onnistua sen valmistuksessa?
Kommentit (2)
Jos on, niin...
Ruskista paisti paistinpannussa tilkassa oliiviöljyä tai kirkastettussa voissa niin, että lihassyyt sulkeutuvat hyvin. Hiero pintaan suolaa ja mustapippuria. Asettele painekattilan pohjalle pari haarukkaa, lusikkaa tms. ristikoksi niin, ettei paisti pääse makaamaan kiinni kattilan pohjassa. Laita painekattilan pohjalle 3 - 4 senttiä vettä ja paisti haarukkaristikon päälle. kansi kiinni ja liedelle. Kun kattilassa on paineet ja tasainen tuhina alkaa, niin tietysti pienennät lieden tehoa sopivasti. Näin kypsennät paistin 110 - 120 asteisessa höyryssä 45 - 50 minuutissa mureaksi. Ota paisti kattilasta ja kääri folioon lepäämään. Kattilan pohjalla on liemi, josta voit tehdä helposti kermalla ja esim. maizenalla suurustaen (jos on tarpeen) upean kastikkeen. Esimerkiksi punaviinikastike tästä pohjaliemestä tulee upeasti.
-M45-
ja aion tehdä siitä palapaistia mummoni ohjeella.
Eli liha paloitellaan kuutioiksi, paistetaan kuumalla pannulla pienissä erissä. Sipulia paistetaan joukkoon.
Haudutetaan liedellä vähintään 3 tuntia, että liha on takuulla mureaa. Mausteeksi ei muuta kuin suolaa ja kokonaisia maustepippureita. Ennen tarjoilua lorautan kuohukermaa joukkoon